Quantcast
Γιούνκερ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η χρήση χημικών όπλων στη Συρία - enikonomia.gr
share

Γιούνκερ: Απαράδεκτη και καταδικαστέα η χρήση χημικών όπλων στη Συρία

δημοσιεύτηκε:

«Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πρέπει να καταδικάζεται με τους πιo σκληρούς όρους. Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να εντοπίζει για να λογοδοτήσουν τους υπεύθυνους οποιασδήποτε επίθεσης με χημικά όπλα», τονίζει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δήλωση του για την επέμβαση στη Συρία, και επισημαίνει: «Η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μια διαρκή εκεχειρία την οποία θα σέβονται όλες οι πλευρές και η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη πολιτικής λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων δια της διαδικασίας της Γενεύη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, που θα φέρει την ειρήνη στη χώρα μια για πάντα. Μετά από τα βάσανα που υπέστησαν, οι Σύριοι δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο».

Ολόκληρη η δήλωση του Ζ.Κ. Γιούνκερ έχει ως εξής:

«Χθες το βράδυ, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες απάντησαν με μια συντονισμένη στρατιωτική δράση στη στυγερή επίθεση με χημικά όπλα που πραγματοποίησε το καθεστώς της Συρίας εναντίον αμάχων στη Ντούμα στις 7 Απριλίου.

Όπως έχει δηλώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και πρέπει να καταδικάζεται με τους πιo σκληρούς όρους. Η διεθνής κοινότητα έχει την ευθύνη να εντοπίζει για να λογοδοτήσουν τους υπεύθυνους οποιασδήποτε επίθεσης με χημικά όπλα.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το Συριακό καθεστώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα εναντίον πολιτών, αλλά πρέπει να είναι το τελευταία.

Καθώς μπαίνει στο 8ο έτος σύγκρουσης, η Συρία χρειάζεται απεγνωσμένα μια διαρκή εκεχειρία την οποία θα σέβονται όλες οι πλευρές και η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την επίτευξη πολιτικής λύσης, μέσω διαπραγματεύσεων δια της διαδικασίας της Γενεύη υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών, που θα φέρει την ειρήνη στη χώρα μια για πάντα. Μετά από τα βάσανα που υπέστησαν, οι Σύριοι δεν αξίζουν τίποτε λιγότερο».


Πηγή: enikos.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.