Quantcast
Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια - enikonomia.gr
share

Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια

δημοσιεύτηκε:

Την απόφαση να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα, έλαβε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τον Μάρτιο, η ΕΚΤ ανακοίνωσε την μείωση των επιτοκίων, αλλά και την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων στα 80 δισεκατομμύρια ευρώ μηνιαίως.

Πιο συγκεκριμένα, το επιτόκιο των πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης καθώς και τα επιτόκια της διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης και της διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων παραμείνουν αμετάβλητα σε 0,00%, 0,25% και -0,40% αντιστοίχως.

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εστιάζει πλέον στην εφαρμογή των πρόσθετων μη συμβατικών μέτρων», είχε διαμηνύσει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του κεντρικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ευρώπης τον Μάρτιο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σε στις 14:30 ώρα Φρανγκφούρτης η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Μάριο Ντράγκι, στο πλαίσιο της οποίας θα παρουσιάσει τα στοιχεία για την εφαρμογή της πολιτικής ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ τον Απρίλιο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.