Quantcast
Η Ρωσία επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση στην εισαγωγή των τουρκικών μελιτζανών - enikonomia.gr
share

Η Ρωσία επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση στην εισαγωγή των τουρκικών μελιτζανών

δημοσιεύτηκε:

Από τις 25 Απριλίου 2016 η Rosselkhoznadzor θα προβεί σε προσωρινή απαγόρευση, όσον αφορά  τις εισαγωγές τουρκικών μελιτζανών, λόγω της κρίσης των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, αναφέρει το www.hurriyetdailynews.com το οποίο βασίζεται σε σχετικό δημοσίευμα των Reuter.

Η Rosselkhoznadzor είναι η Κτηνιατρική και Φυτοϋγειονομική Υπηρεσία του Υπουργείου Γεωργίας της Ρωσίας, δηλαδή είναι η υπηρεσία που ελέγχει τις εισαγωγές και εξαγωγές γεωργικών προϊόντων στη χώρα.

Το σχετικό  δημοσίευμα αναφέρει ότι «Η ρωσική κυβέρνηση έχει αρχίσει να επιβάλει μια σειρά από οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας μετά την συντριβή του αεροσκάφους που καταγράφηκε το Νοέμβριο του 2015 στη χώρα. Η απαγόρευση ισχύει και για μια σειρά των τουρκικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των φρούτων και λαχανικών (όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια και τα μήλα – προϊόντα πουλερικών και το αλάτι), σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ρωσικής κυβέρνησης στην απαγόρευση Δεκέμβριο 2015».

Η Rosselkhoznadzor ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να προσθέσει πιπεριές και τα ρόδια στον κατάλογο των απαγορευμένων προϊόντων, ύστερα από τις μη επιτυχημένες αποστολές όσον αφορά τις απαιτήσεις της ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με πληροφορίες, προστίθεται στο σχετικό δημοσίευμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.