Quantcast
Η Μέρκελ σφίγγει τους δεσμούς με το CSU δια της... απουσίας - enikonomia.gr
share

Η Μέρκελ σφίγγει τους δεσμούς με το CSU δια της… απουσίας

δημοσιεύτηκε:

«Η Άνγκελα Μέρκελ θα μείνει μακριά από μία από τις σημαντικότερες ετήσιες συνεδριάσεις της πολιτικής της «οικογένειας», σε μια ισχυρή ένδειξη της φθίνουσας εμπιστοσύνης των συντηρητικών Γερμανών στην καγκελάριό τους», αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times και προσθέτει:

«Η οργή απέναντι στην προσέγγιση των ανοικτών συνόρων για τους πρόσφυγες, σημαίνει πως η κ. Μέρκελ φοβήθηκε ότι θα παρενοχλούνταναπό τους εκπροσώπους σε περίπτωση που παρευρισκόταν στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), του μικρότερου περιφερειακού αδελφού κόμματος Χριστιανοδημοκρατών που η ίδια έχει οδηγήσει σε τρεις εκλογικές νίκες».

Παράλληλα, επισημαίνεται πως «με το μην παρευρεθεί στο συνέδριο για πρώτη φορά από όταν ανέλαβε την εξουσία το 2005, η κ. Μέρκελ ευελπιστεί να αποφύγει μια επανάληψη του ταπεινωτικού επεισοδίου που έλαβε χώρα πριν από 12 μήνες, εξαιτίας του Χορστ Ζέχοφερ, επικεφαλής του CSU και ηγέτη της Βαυαρίας. Της έκανε κήρυγμα για 14 λεπτά επάνω στην πολιτικής της για τους πρόσφυγες, ενώ εκείνη καθόταν σιωπηλή» και συμπληρώνει:

«και όμως, με τις εκλογές λιγότερο από 12 μήνες μακριά και με το αντιμεταναστευτικό AfD να ελέγχει περίπου το 12% των ψηφοφόρων βάσει των δημοσκοπήσεων, ο κ. Ζέχοφερ αναμένεται ευρέως να προσπαθήσει να ανοικοδομήσει τις γέφυρες μεταξύ των δύο κεντροδεξιών κομμάτων και με την κ. Μέρκελ, η οποία αναμένεται να βάλει υποψηφιότητα για τέταρτη θητεία».




share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.