Quantcast
Η Ρωσία αποσύρθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού - enikonomia.gr
share

Η Ρωσία αποσύρθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού

δημοσιεύτηκε:

“Τέλος” η Ρωσία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (WTO).

Όπως αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωση της η υπηρεσία του ΟΗΕ με έδρα τη Μαδρίτη, η Ρωσία αποφάσισε σήμερα να αποσυρθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (WTO), οι χώρες μέλη του οποίου πρόκειται να ψηφίσουν για τον αποκλεισμό της από αυτόν.

“Η Ρωσία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τον WTO” στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, έγραψε στο Twitter η υπηρεσία του ΟΗΕ. Η αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας “έχει άμεση ισχύ”, πρόσθεσε.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ, που έχει επιφορτιστεί με την προώθηση του τουρισμού σε όλο τον κόσμο, είχε ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ότι εξετάζει τον αποκλεισμό της Ρωσίας λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία.

Η απόφαση αυτή, που εγκρίθηκε από το εκτελεστικό συμβούλιο του WTO, θα πρέπει να εγκριθεί με πλειοψηφία δύο τρίτων των κρατών-μελών κατά τη γενική συνέλευση προκειμένου να καταστεί ενεργή.

Διευκρινίσεις του WTO

Ο WTO διευκρίνισε πως η απόσυρση που αποφάσισε η Μόσχα δεν θα εμποδίσει τη διαδικασία αποκλεισμού να συνεχίσει την πορεία της. “Τα μέλη πρέπει να εκφραστούν μέσω μιας δημοκρατικής ψήφου”. διαβεβαίωσε.

“Το στάτους μας είναι σαφές: η προώθηση του τουρισμού για την ειρήνη και τον οικουμενικό σεβασμό των δικαιωμάτων του Ανθρώπου”, επέμεινε ο γενικός γραμματέας του WTO, ο Γεωργιανός Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

“Μόνο τα μέλη που συμμορφώνεται με αυτό μπορούν να είναι μέλη του WTO”, είπε ακόμη.

Ο WTO, που αποτελείται από 159 κράτη μέλη, είχε καταδικάσει “απερίφραστα” στις αρχές Μαρτίου την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, καταγγέλλοντας μια “κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας” της χώρας αυτής.

“Ο πόλεμος δεν είναι ποτέ λύση! Ούτε τώρα, ούτε ποτέ”, είχε πει τότε σε μια ανακοίνωση ο Ζουράμπ Πολολικασβίλι, καλώντας τα κράτη-μέλη του οργανισμού να στείλουν ένα “σαφές και ξεκάθαρο” μήνυμα.

Σύμφωνα με τον WTO, που εδρεύει στη Μαδρίτη από το 1976, είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός συγκαλείται για να “εξετάσει την αναστολή” της συμμετοχής ενός από τα μέλη του.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.