Quantcast
Η Βρετανία παγώνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς - Κυρώσεις σε 7 Ρώσους ολιγάρχες - enikonomia.gr
share

Η Βρετανία παγώνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Αμπράμοβιτς – Κυρώσεις σε 7 Ρώσους ολιγάρχες

δημοσιεύτηκε:

Στο “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων 7 Ρώσων επιχειρηματιών μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι Ρόμαν Αμπράμοβιτς, Ιγκόρ Σέτσιν, Όλεγκ Ντεριπάσκα και Ντμίτρι Λεμπέντεφ προχώρησε σήμερα η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Ο Αμπράμοβιτς είναι ο ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, ο Ντεριπάσκα έχει μετοχές στον όμιλο En+ Group, ο Σετσίν είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft και ο Λεμπέντεφ είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου Διευθυντών της Bank Rossiya. Τα πρόσωπα αυτά περιελήφθησαν στον κατάλογο των βρετανικών κυρώσεων.

Ο Αμπράμοβιτς

Σύμφωνα με το marketwatch.com, ο Αμπράμοβιτς έχει δηλώσει ότι προσπαθεί να πουλήσει την ποδοσφαιρική ομάδα της Τσέλσι και το σπίτι του στο Λονδίνο. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι τα περιουσιακά του στοιχεία θα δεσμευτούν τώρα και ότι θα του επιβληθεί ταξιδιωτική απαγόρευση.

Μάλιστα σύμφωνα με την βρετανική κυβέρνηση, η καθαρή αξία της περιουσίας του Αμπράμοβιτς εκτιμάται ότι είναι περίπου σε 9,4 δισ. λίρες. Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου είπε ότι θα παράσχει ειδική άδεια στην Chelsea FC για να λειτουργεί παρά την επιβολή κυρώσεων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να παράσχει στην Ουκρανία οικονομική, διπλωματική, ανθρωπιστική και αμυντική υποστήριξη, είπε μεταξύ άλλων η βρετανική κυβέρνηση.

Πηγή:΅ marketwatch.com

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.