Quantcast
ΗΠΑ: Απεργίες σε 16 νοσοκομεία για αυξήσεις σε μισθούς και προσωπικό - enikonomia.gr
share

ΗΠΑ: Απεργίες σε 16 νοσοκομεία για αυξήσεις σε μισθούς και προσωπικό

δημοσιεύτηκε:

Περίπου 15.000 μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού που εργάζονται σε 16 νοσοκομεία στη Μινεσότα και το Ουισκόνσιν, στη βόρεια Αμερική (ΗΠΑ) ξεκίνησαν σήμερα τριήμερες απεργίες ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη απεργία των νοσηλευτών του ιδιωτικού τομέα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η Ένωση Νοσηλευτών της Μινεσότα (MNA), η οποία οργανώνει την κινητοποίηση. Κρατώντας πανό που έγραφαν “Οι ασθενείς πάνω από το κέρδος” ομάδες νοσηλευτών συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί για να διαδηλώσουν μπροστά από τα νοσοκομεία, σύμφωνα με τις εικόνες και τα βίντεο που ανάρτησε η MNA.

Εκπρόσωπος της Ένωσης επιβεβαίωσε ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκίνησαν σήμερα  και πρόκειται να συνεχιστούν ως την Πέμπτη στις 07:00 το πρωί. Τα νοσοκομεία σκοπεύουν να εξακολουθήσουν να λειτουργούν, αν και ενδέχεται να αντιμετωπίσουν κάποια προβλήματα.

Το North Memorial Hospital, στο Ρόμπινσντεϊλ, ανέφερε στον ιστότοπό του ότι ενδέχεται να “προχωρήσει σε κάποιες τροποποιήσεις στην παροχή μη επειγόντων υπηρεσιών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει επαρκές προσωπικό ώστε να συνεχιστεί η ασφαλής λειτουργία (του νοσοκομείου) στη διάρκεια της απεργίας”, αλλά τόνισε ότι θα τηρήσει τα ραντεβού και τις προγραμματισμένες επεμβάσεις.

Νοσηλευτές και διοίκηση διαπραγματεύονται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας. “Αυτή τη στιγμή στη Μινεσότα οι νοσηλευτές είναι φορτωμένοι με υπερβολική δουλεία, τα νοσοκομεία έχουν έλλειψη προσωπικού και οι ασθενείς χρεώνονται υπερβολικά”, κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η ΜΝΑ.
Το συνδικάτο αναφέρει ότι αναζητεί λύσεις στα προβλήματα της έλλειψης προσωπικού, την ώρα που η διοίκηση των νοσοκομείων επιθυμεί να επικεντρωθεί αποκλειστικά στο μισθολογικό.
Ομάδα που εκπροσωπεί τα νοσοκομεία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι πρότεινε μισθολογικές αυξήσεις 10% με 12% σε διάστημα τριών ετών, ενώ οι νοσηλευτές ζητούν 27% με 30%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.