Quantcast
Ιταλία: Τι πρέπει να κάνει η χώρα για την οικονομία της - Όλα όσα είπε ο Ντράγκι - enikonomia.gr
share

Ιταλία: Τι πρέπει να κάνει η χώρα για την οικονομία της – Όλα όσα είπε ο Ντράγκι

δημοσιεύτηκε:

«H πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε αποτελείται από κοινωνική δικαιοσύνη, ανάπτυξη και βιωσιμότητα της δημόσιας οικονομίας» είπε στη «Διεθνή Συνάντηση για την Φιλία των Λαών» στο Ρίμινι ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας  Μάριο Ντράγκι αναφερόμενος στα κύρια σημεία της δράσης της κυβέρνησής του για το μέλλον της χώρας.

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι «ο απομονωτισμός και ο προστατευτισμός δεν συμπίπτουν με το εθνικό συμφέρον της χώρας» χωρίς ωστόσο να δίνει  συγκεκριμένες αναφορές στην προεκλογική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιταλία.

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι «η Ιταλία δεν ήταν ποτέ της ισχυρή, όταν αποφάσιζε να προχωρήσει μόνη» και ότι «η χώρα του χρειάζεται μια ισχυρή Ευρώπη και η Ευρώπη μια ισχυρή Ιταλία».

Τι ζητούν οι Ιταλοί

«Η πλειονότητα των Ιταλών περιμένει εδώ και καιρό να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις. Το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι κύριας σημασίας για την αξιοπιστία μας», τόνισε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο  Ντράγκι επανέλαβε ότι η χώρα του στηρίζει ανεπιφύλακτα την Ουκρανία, «η οποία είναι μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα» και ότι η κυβέρνησή του συνεχίζει να τάσσεται, χωρίς κανέναν ενδοιασμό, υπέρ της υιοθέτησης ενός πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου.

Τέλος ο  Ιταλός πρωθυπουργός  τόνισε ότι «στην κοινωνική ατζέντα της κυβέρνησής του κύρια θέση είχαν και έχουν η στήριξη και η αξιοπρέπεια των ηλικιωμένων, η παροχή νέων ευκαιριών στους νέους και η αύξηση της απασχόλησης», ενώ υπενθύμισε ότι «το δημόσιο έλλειμμα δεν αυξήθηκε, ενώ το δημόσιο χρέος της Ιταλίας συνεχίζει να μειώνεται».

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.