Quantcast
Και η Δανία μετά τη Σουηδία εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία - enikonomia.gr
share

Και η Δανία μετά τη Σουηδία εντείνει τους ελέγχους στα σύνορα με τη Γερμανία

δημοσιεύτηκε:

Εντείνει τους ελέγχους στα σύνορά της με τη Γερμανία η Δανία, ακολουθώντας τα βήματα της Σουηδίας, η οποία ήδη έχει αυστηροποιήσει τους ελέγχους για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες εισροές προσφύγων.

Οι ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γερμανία θα πρέπει να υποβάλονται σε επιτόπιους ελέγχους, αν και τα νέα μέτρα δεν αναμενόταν να επηρεάσουν τις «συνήθεις» διελεύσεις των συνόρων από Δανούς και Γερμανούς, όπως είπε ο Δανός πρωθυπουργός, Λαρς Ράσμουσεν σύμφωνα με το Associated Press.

«Λαμβάνουμε προσωρινά μέτρα ελέγχων στα σύνορα, αλλά με ισορροπημένο τρόπο» πρόσθεσε ο ίδιος. «Αν η Ε.Ε. δεν μπορεί να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορά της, θα δείτε ότι όλο και περισσότερες χώρες θα εισάγουν ανάλογα μέτρα» σχολίασε επιπλέον.

Η κίνηση αυτή των Δανών έρχεται ως συνέχεια εκείνης της Σουηδίας που εισήγαγε νέους ελέγχους ταυτότητας για όλους τους επιβάτες που εισέρχονται στη χώρα με τρένα, λεωφορεία ή πλοία μετά από τις 160.000 αιτήσεις για άσυλο που έγιναν την περασμένη χρονιά σύμφωνα με το Associated Press. Ο Δανός υπουργός Μεταφορών, Κρίστιαν Σμιτ χαρακτήρισε την κίνηση θλιβερή και «εξαιρετικά ενοχλητική» σύμφωνα με το BBC.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.