Quantcast
Καρλ Άικαν: Η εκλογή Τραμπ εμπόδισε να γίνουν οι ΗΠΑ σοσιαλιστική χώρα - enikonomia.gr
share

Καρλ Άικαν: Η εκλογή Τραμπ εμπόδισε να γίνουν οι ΗΠΑ σοσιαλιστική χώρα

δημοσιεύτηκε:

Η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ επέτρεψε στις ΗΠΑ να μην γίνουν μια σοσιαλιστική χώρα, δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Καρλ Άικαν, τον οποίο διόρισε ο εκλεγμένος πρόεδρος σύμβουλό του για θέματα που σχετίζονται με τη ρύθμιση του κανονιστικού πλαισίου.

«Εάν δεν είχε εκλεγεί και αυτό που συμβαίνει διαρκούσε ακόμα τέσσερα χρόνια, όλοι εμείς θα κατευθυνόμασταν ολοταχώς προς τον σοσιαλισμό ο οποίος, κατά την άποψή μου, δεν λειτουργεί. Το γεγονός ότι (ο Τραμπ) εξελέγη είναι πολύ θετικό και είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής δουλειάς» που έγινε, τόνισε ο Άικαν κατά τη διάρκειας συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ηλικίας 80 ετών, ο Άικαν είναι ένας από τους σκληρούς επενδυτές της Wall Street.

«Σε ό,τι με αφορά, δεν μου έχει ανατεθεί κάποιο συγκεκριμένο καθήκον» απάντησε, όταν ρωτήθηκε για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει από τη νέα του θέση.

«Βασικά αυτό που θα κάνω, είναι να μιλάω στον Ντόναλντ όπως το έκανα και στο παρελθόν και πιστεύω ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτήν την χώρα το κανονιστικό πλαίσιο που είναι απόλυτα παράλογο, να περιοριστεί λίγο» συμπλήρωσε ο Άικαν, ο οποίος έχει υποστηρίξει τον μεγιστάνα από την αρχή της εκστρατείας του.

«Δεν τάσσομαι κατά των κανονισμών και πιστεύω ότι χρειάζεται ένα κράτος δικαίου. Όμως αυτό έχει καταστεί απόλυτα παράλογο σε πολλούς τομείς. Εμπλέκομαι στην διαχείριση επιχειρήσεων τα τελευταία 30, 40 χρόνια και πέτυχα να οδηγήσω στην οικονομική ανάκαμψη αρκετές εξ αυτών, όμως αυτό έχει γίνει τώρα παράλογο, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για την κυβέρνηση και ειλικρινά ορισμένες καταστάσεις μας προκαλούν οργή» τόνισε ο Άικαν.

Ο διορισμός του χθες ερμηνεύτηκε , σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ως μια ένδειξη ότι ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ακολουθήσει μια πολιτική αποκανονικοποίησης σε όλους τους τομείς.

Στην συνέντευξή του στο CNBC, ο Καρλ Άικαν στράφηκε κατά ορισμένων κανονισμών της Ομοσπονδιακής Αρχής Περιβάλλοντος σχετικά με τη λειτουργία των διυλιστηρίων.

«Πρέπει να έχουμε διυλιστήρια με εύρυθμη λειτουργία και είναι σοκαριστικό να βλέπουμε ότι βρίσκονται στο χείλος της χρεοκοπίας σήμερα» εξαιτίας της ισχύουσας νομοθεσίας, υπογράμμισε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.