Quantcast
Κίνα και ΗΠΑ: Ποιες περιοχές είναι οι πιο ευάλωτες παγκοσμίως στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής - enikonomia.gr
share

Κίνα και ΗΠΑ: Ποιες περιοχές είναι οι πιο ευάλωτες παγκοσμίως στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής

δημοσιεύτηκε:

Εκτεθειμένες στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται περιοχές της Κίνας και των ΗΠΑ  που είναι σημαντικές για την παγκόσμια οικονομία, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η εταιρεία XDI, που έχει την έδρα της στην Αυστραλία και ειδικεύεται στις προβλέψεις για τους  κλιματικούς  κινδύνους  για λογαριασμό επενδυτών ή οικονομικών αναλυτών, εξέτασε περισσότερες από 2.600 περιοχές σε ολόκληρο τον κόσμο και διαπίστωσε κατά πόσο είναι ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή, με ορίζοντα το 2050.

 Ποιες περιοχές κινδυνεύουν

Σύμφωνα με την XDI,το 80% των 50 περιοχών που κινδυνεύουν περισσότερο βρίσκεται στην Κίνα, στις ΗΠΑ και στην Ινδία., ενώ από τις 10 πρώτες, οι εννέα βρίσκονται στην Κίνα, ανάμεσά τους και  οι επαρχίες Τζιανγκσού, Σαντόνγκ και Χεμπέι. Εξάλλου αρκετές αμερικανικές πολιτείες είναι μεταξύ των πιο ευάλωτων περιοχών, όπως η Φλόριντα (10η θέση), η Καλιφόρνια (19η) και το Τέξας (20η). Περιοχές της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας επίσης απειλούνται. Στην Ευρώπη το κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας είναι το πιο εκτεθειμένο στην κλιματική αλλαγή (56η θέση).

Η XDI εξέτασε τις επιπτώσεις που έχουν στα κτίρια κάποιες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής: οι πλημμύρες λόγω της υπερχείλισης ποταμών, οι πλημμύρες στις παράκτιες περιοχές λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας, η ακραία ζέστη, οι δασικές πυρκαγιές, οι μετακινήσεις εδαφών λόγω της ξηρασίας, οι ιδιαίτερα σφοδροί άνεμοι και οι ακραία χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι υπολογισμοί της εταιρείας βασίζονται στο πιο απαισιόδοξο σενάριο των ειδικών του ΟΗΕ, σύμφωνα με το οποίο μέχρι το τέλος του αιώνα η θερμοκρασία της Γης θα αυξηθεί κατά 3 βαθμούς Κελσίου.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.