Quantcast
Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της Ε.Ε. τη Δευτέρα - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της Ε.Ε. τη Δευτέρα

δημοσιεύτηκε:

Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της Ε.Ε. τη Δευτέρα, ανακοίνωσε η Επίτροπος αρμόδια για θέματα Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου.

Συγκεκριμένα στο μήνυμά της η Επίτροπος αναφέρει τα εξής: “παρακολουθούμε την εξελισσόμενη κατάσταση με τον κορονoϊό πολύ στενά και έχουμε συγκαλέσει σύσκεψη της Επιτροπής Ασφάλειας Υγείας της ΕΕ για τη Δευτέρα, ώστε να επεξεργαστούμε τις επιλογές απόκρισης και τις ανάγκες προετοιμασίας που απαιτούνται για τα κράτη μέλη”.

Η αρμόδια Επίτροπος σημειώνει: “Βρίσκομαι σε στενή επικοινωνία με τα κράτη μέλη, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, και τo Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control – ΕCDC)”.

Υπενθυμίζει ότι το ECDC βρίσκεται σε διαδικασία επικαιροποίησης της εκτίμησης κινδύνου, ενώ σήμερα το πρωί συζήτησε την κατάσταση με τον Υπουργό Υγείας της Κροατίας” η οποία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της ΕΕ. “Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να επιτείνουμε την αντίδρασή μας αν χρειαστεί”, καταλήγει η Επίτροπος Κυριακίδου.

Πηγή: cyprustimes.com


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.