Quantcast
Κορονοϊός: Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου συζητούν οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

Κορονοϊός: Το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολίου συζητούν οι υπουργοί Υγείας της Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

Κοινό έδαφος για τη χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της COVID-19 εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων που προκαλεί η παραλλαγή Όμικρον θα προσπαθήσουν σήμερα να βρουν οι υπουργοί Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της γαλλικής προεδρίας της ΕΕ, οι υπουργοί θα συζητήσουν για τη χορήγηση τέταρτης δόσης εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή για τα φάρμακα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα είναι λογικό να χορηγηθεί τέταρτη δόση εμβολίου σε πολίτες που έχουν σοβαρά εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, ωστόσο χρειάζονται περισσότερα στοιχεία για αυτό.

Ποιες χώρες έχουν αποφασίσει για την χορήγηση της τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της COVID


Η Ουγγαρία και η Δανία, κράτη- μέλη της ΕΕ, έχουν ήδη αποφασίσει τη διάθεση τέταρτης δόσης εμβολίου κατά της COVID. Η Κοπεγχάγη ανακοίνωσε ότι το μέτρο θα αφορά τους πλέον ευπαθείς ενώ η ουγγρική κυβέρνηση είπε ότι όλοι θα μπορούν να κάνουν τη δόση αυτή αφού συμβουλευθούν τον γιατρό τους.

Η κυκλοφορία της τέταρτης δόσης εμβολίου ξεκίνησε τον περασμένο μήνα από το Ισραήλ, με τη χώρα να γίνεται η πρώτη που χορηγεί τη λεγόμενη δεύτερη ενισχυτική δόση.

Τα πλουσιότερα κράτη αποφάσισαν να επισπεύσουν την κυκλοφορία της τρίτης δόσης εμβολίου εν μέσω κύματος νέων κρουσμάτων που προκάλεσε η πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, αλλά παραμένουν διχασμένα σε ό,τι αφορά την τέταρτη δόση . Πολλές χώρες θεωρούν ότι χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν ληφθεί απόφαση για το θέμα αυτό.

Ο στόχος της τηλεδιάσκεψης

Η γαλλική προεδρία ανέφερε ότι στόχος της τηλεδιάσκεψης είναι να βρεθεί κοινή προσέγγιση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις στρατηγικές στον εμβολιασμό.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση θα συζητηθεί επίσης ο συντονισμός άλλων πολιτικών για την COVID, συμπεριλαμβανομένης πιθανής νέας κοινής προμήθειας εμβολίων, καθώς τα «εμβόλια που είναι προσαρμοσμένα στις παραλλαγές έρχονται σύντομα», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Τα εμβόλια που είναι προσαρμοσμένα στην Όμικρον μπορεί να είναι έτοιμα ακόμα και τον Μάρτιο, αλλά η ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή φαρμάκων έχει δηλώσει πως δεν είναι ακόμα σαφές εάν χρειάζονται.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.