Quantcast
Κορυφαίο Πανεπιστήμιο το Χάρβαρντ - Τρία ελληνικά μέσα στα πρώτα 500 - enikonomia.gr
share

Κορυφαίο Πανεπιστήμιο το Χάρβαρντ – Τρία ελληνικά μέσα στα πρώτα 500

δημοσιεύτηκε:

Τρία ελληνικά πανεπιστήμια βρίσκονται μεταξύ των 500 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (ARWU), τη γνωστή και ως «Κατάταξη της Σανγκάης», στην οποία κυριαρχούν για άλλη μια χρονιά τα αμερικανικά πανεπιστήμια, με κορυφαίο το Χάρβαρντ.

Η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων πανεπιστημίων είναι πανομοιότυπη με την περσινή, όπου κορυφαίο αναδεικνύεται και πάλι το Χάρβαρντ, για 16η συνεχόμενη χρονιά. Ακολουθεί το Στάνφορντ, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, που είναι και το πρώτο μη αμερικανικό.

Ακολουθεί το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και στην πέμπτη θέση το Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Η πρώτη δεκάδα κλείνει με τα Πρίνστον, Οξφόρδη, Κολούμπια, Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Καλιφόρνια και Πανεπιστήμιο του Σικάγο.

Το πρώτο μη αμερικανικό και μη βρετανικό πανεπιστήμιο της πρώτης εικοσάδας είναι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης, στη 19η θέση, ενώ το πρώτο γαλλικό πανεπιστήμιο είναι αυτό της Σορβόνης, στην 36η θέση.

Από τα ελληνικά Πανεπιστήμια, κορυφαίο είναι το Εθνικό και Καποδιστριακό (θέσεις 301-400) ενώ στις θέσεις 401-500 βρίσκονται το Αριστοτέλειο της Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πηγή: ΑΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.