Quantcast
Κύπρος: «Πράσινο φως» για πέντε νομοσχέδια μεταρρύθμισης του Δημοσίου - enikonomia.gr
share

Κύπρος: «Πράσινο φως» για πέντε νομοσχέδια μεταρρύθμισης του Δημοσίου

δημοσιεύτηκε:

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε σήμερα πέντε νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση του Δημοσίου, τα οποία κατατέθηκαν εκ νέου στη Βουλή, ύστερα από την απόσυρσή τους για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Κωνσταντίνος Πετρίδης, δήλωσε ότι το Υπουργικό εξουσιοδότησε παράλληλα τον υπουργό Οικονομικών να αποσύρει από τη Βουλή το νομοσχέδιο που απέβλεπε στην καθιέρωση αστικής ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων λόγω πράξεων ή παραλείψεων, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση της Νομικής Υπηρεσίας για συνταγματικά κωλύματα.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν έχει σχέση με το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου με την τρόικα.

Η Κύπρος δεν έχει πλέον μνημονιακές υποχρεώσεις και τεχνικά δεν είναι αναγκασμένη να εφαρμόσει άλλα μέτρα, αλλά ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι ενόψει της αξιολόγησης κλιμακίου τεχνοκρατών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που φθάνουν στην Κύπρο στις 26 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση, το κράτος και η Κύπρος ως χώρα είναι σημαντικό να τηρούν τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουν έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πρόσθεσε ότι η μεταρρύθμιση της δημόσιας υπηρεσίας διαδραματίζει μεγάλο ρόλο για την πορεία των δημοσίων οικονομικών, ενώ το νομοσχέδιο για το κρατικό μισθολόγιο θα διαδραματίσει επίσης ρόλο στην προσπάθεια για αναβάθμιση της οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.