Quantcast
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων - Τι είπε για τους μισθούς - enikonomia.gr
share

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ θα συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων – Τι είπε για τους μισθούς

δημοσιεύτηκε:

Η ΕΚΤ ” θα συνεχίσει” τις αυξήσεις των επιτοκίων και τον Ιούλιο προκειμένου να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη, όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρός της Τράπεζας,  Κριστίν Λαγκάρντ στο πλαίσιο του Φόρουμ που έγινε στη Σίντρα της Πορτογαλίας με τίτλο «Μακροοικονομική πολιτική σταθεροποίηση σε ασταθές περιβάλλον πληθωρισμού».

«Η δουλειά μας δεν έχει τελειώσει. Αν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αλλαγή στις προοπτικές μας, τότε θα συνεχίσουμε τον Ιούλιο την αύξηση των επιτοκίων» είπε  η  Λαγκάρντ  και πρόσθεσε πως «είναι απίθανο η κεντρική τράπεζα να δηλώσει στο εγγύς μέλλον με βεβαιότητα πως τα επιτόκια έχουν φθάσει σε υψηλό  επίπεδο».

Για τους μισθούς των εργαζομένων

Η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρθηκε σύμφωνα με το  www.ecb.europa.eu και στους μισθούς των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι της Ευρώπης έχουν δει μέχρι στιγμής σημαντικές μειώσεις στους πραγματικούς μισθούς τους λόγω πληθωρισμού σημείωσε ωστόσο πρόσθεσε, περιμένουμε πως θα υπάρξει μια αύξηση της τάξεως του 14% στους μισθούς των εργαζομένων από τώρα μέχρι το τέλος του 2025 και πως θα ανακτήσουν πλήρως το επίπεδο που βρίσκονταν πριν από την πανδημία σε πραγματικούς όρους.

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.