Quantcast
Λετονία: Δωρίζει στην Ουκρανία αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από μεθυσμένους οδηγούς - enikonomia.gr
share

Λετονία: Δωρίζει στην Ουκρανία αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από μεθυσμένους οδηγούς

δημοσιεύτηκε:

Η Λετονία δωρίζει στην Ουκρανία αυτοκίνητα που έχουν κατασχεθεί από μεθυσμένους οδηγούς. Σημειώνεται πως 200 αυτοκίνητα κατασχέθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους καθώς βρέθηκαν να έχουν αλκοόλ στο αίμα τους άνω του 0,15% μέσα σε 2 μήνες στη χώρα της Βαλτικής που έχει πληθυσμό 1,9 εκατομμύριο κατοίκους.

«Είναι πολύ τρομακτικό να συνειδητοποιεί κανείς πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν με μεθυσμένους οδηγούς» είπε ο ιδρυτής της Μκο Twitter Convoy,  Ρέινις Πόζνακς που  έχει επιλεγεί από την κυβέρνηση για την παράδοση των οχημάτων στην Ουκρανία.

Τα 200 κατασχεθέντα αυτοκίνητα, τα οποία το κράτος έχει δεσμευτεί να στέλνει κάθε εβδομάδα στην Ουκρανία θα θέσουν σε δοκιμασία τα όρια της επιχείρησής του που σε μεγάλο βαθμό είναι εθελοντική, είπε ο ίδιος. Η ιδέα αυτή ανήκει στον Πόζνακς. Επίσης ο ίδιος είπε πως βρήκε μια ρωσική σημαία μέσα σε ένα από τα κατασχεθέντα αυτοκίνητα την οποία είχε ξεχάσει εκεί ο ιδιοκτήτης του.

Η Twitter Convoy

Η Twitter Convoy έχει ήδη αποστείλει σχεδόν 1.200 οχήματα μετά την έκκληση για δωρεές που έκανε μετά την ρωσική εισβολή που έγινε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου το 2022. Μέσα στο 2022 συγκέντρωσε 1 εκατομμύριο ευρώ για επισκευές και ανάγκες επιμελητείας των οχημάτων.

Ο υπουργός Οικονομικών της Λετονίας, Άρβιλς Ασεράντενς είπε ότι η κυβέρνηση εμπνεύστηκε από την επιτυχία της ΜΚΟ για να εγκαταλείψει την ιδέα της δημοπράτησής τους.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε για να στηρίξουμε τους Ουκρανούς » σχολίασε.

Χθες τέσσερις αστυνομικοί απέκλεισαν για μισή ώρα έναν δρόμο στην πρωτεύουσα Ρίγα  προκειμένου να υποβάλουν σε αλκοτέστ τους οδηγούς. Κανένας δεν βρέθηκε μεθυσμένος αλλά τον περασμένο χρόνο 4.300 οδηγοί είχαν καταναλώσει πάνω από το επιτρεπτό όριο ποσότητες αλκοόλ  ενώ ενεπλάκησαν σε αυτό και σχεδόν 1.000 ατυχήματα.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.