Quantcast
Louis Vuitton: Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία με αξία άνω 500 δισ. δολαρίων-Τι λένε οι αναλυτές - enikonomia.gr
share

Louis Vuitton: Είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία με αξία άνω 500 δισ. δολαρίων-Τι λένε οι αναλυτές

δημοσιεύτηκε:

Είναι επίσημο, η Louis Vuitton είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που η χρηματιστηριακή αξία της υπερέβη το ποσό των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με το www.benzinga.com, αυτό έγινε λόγω της άνθησης των πωλήσεων ειδών πολυτελείας στην Κίνα μετά άνοιγμα της αγοράς από τα lockdown της πανδημίας αλλά και εξαιτίας της  ενίσχυσης του ευρώ. Τα καλά νέα για την εταιρεία έρχονται σε λιγότερο από 2 εβδομάδες αφότου πρώτα η LVMH εντάχθηκε στη παγκόσμια λίστα με τις 10 μεγαλύτερες εταιρείες λόγω της αύξησης των πωλήσεων του πρώτου τριμήνου.

Η χρηματιστηριακή αξία της  LVMH

Είναι σταθερή η ζήτηση για τα προϊόντα της LVMH καθώς το ενδιαφέρον επικεντρώνεται περισσότερο στις τσάντες Louis Vuitton, στη σαμπάνια Moet & Chandon αλλά και στα φορέματα Christian Dior παρά το υψηλό ποσοστού πληθωρισμού αλλά και της ανόδου των επιτοκίων. Αξιοσημείωτο είναι δε πως η χρηματιστηριακή αξία της LVMH έχει ενισχύσει περαιτέρω την  περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, τον Bernard Arnault καθώς η εταιρεία του μετατράπηκε σε μια παγκόσμια δύναμη κυρίως μέσω μιας σειράς εξαγορών. Δηλαδή η περιουσία  του ανέρχεται σχεδόν στα 212 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι μετοχές

Το  www.theedgemarkets.com επικαλούμενο σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει πως οι μετοχές της LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton SE με έδρα το Παρίσι) σημείωσαν σήμερα στις 10:43 π.μ  μια αύξηση της τάξεως του 0,3% και ανήλθαν στα 903,70 ευρώ. Με αυτόν τρόπο η αξία της εταιρείας αποτιμήθηκε στα 454 δισεκατομμύρια ευρώ (ή στα 500 δισεκατομμύρια δολάρια).

 Οι προβλέψεις 

Πάντως οι αναλυτές αυξάνουν τους στόχους που έχουν θέσει για τη μετοχή της LVMH λόγω της απότομης ανοδικής πορείας και βλέπουν περιθώρια για περαιτέρω κέρδη. Μάλιστα η αναλύτρια της Bank of America Corp, Ashley Wallace εκτιμά πως η μετοχή της  LVMH θα φτάσει τα 1.000 ευρώ το 2024. «Η LVMH είναι πολύ φθηνή για τον κλάδο ειδών πολυτελείας, του ισχυρού χαρτοφυλακίου brand της αλλά και της καλύτερης απόδοσης στην κατηγορία της δεδομένου τη ζήτηση που υπάρχει για τα προϊόντα της » είπε πρόσφατα η Wallace.

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.