Quantcast
Μέχρι και βαρόνοι ναρκωτικών στις λίστες των Panama Papers - enikonomia.gr
share

Μέχρι και βαρόνοι ναρκωτικών στις λίστες των Panama Papers

δημοσιεύτηκε:

Μέχρι και βαρόνοι των ναρκωτικών και πρόσωπα και εταιρείες σε βάρος των οποίων είχαν επβληθεί κυρώσεις από την Ευρώπη ή τις ΗΠΑ είχε για πελάτες του το νομικό γραφείο Mossack Fonseca που βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των «Panama Papers».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, στον κατάλογο των πελατών της παναμέζικης εταιρείας περιλαμβάνονται ονόματα «εμπόρων ναρκωτικών από το Μεξικό, τη Γουατεμάλα ή την Ανατολική Ευρώπη», ανθρώπων που είχαν μπει στο στόχαστρο ευρωπαϊκών ή αμερικανικών κυρώσεων.

«Ένας πιθανός χρηματοδότης της Χεζμπολάχ, πρόσωπα που στήριξαν τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βόρειας Κορέας και δύο φερόμενοι υποστηρικτές του προέδρου της Ζιμπάμπουε, του Ρόμπερτ Μουγκάμπε» αναφέρονται στα έγγραφα αυτά, συνεχίζει η εφημερίδα, χωρίς όμως να αποκαλύπτει την ταυτότητα των ανθρώπων αυτών ή τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

«Τουλάχιστον 22 πρόσωπα και τουλάχιστον 24 εταιρείες» με τις οποίες συνεργαζόταν η δικηγορική εταιρεία ήταν σε ευρωπαϊκούς ή αμερικανικούς καταλόγους κυρώσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις η συνεργασία του παναμέζικου γραφείου με τις εταιρείες είχε διακοπεί πριν επιβληθούν οι κυρώσεις αλλά σε άλλες συνεχίστηκε επί χρόνια.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.