Quantcast
Μόντι: Η ΕΕ μπορεί κάλλιστα να διαλυθεί - enikonomia.gr
share

Μόντι: Η ΕΕ μπορεί κάλλιστα να διαλυθεί

δημοσιεύτηκε:

Την ανησυχία του ότι η ΕΕ κινείται στο δρόμο της διάλυσής της εξέφρασε σε συνέντευξη του στο περιοδικό Politico ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Μόντι.

«Η ΕΕ διέρχεται μια κρίση που για πρώτη φορά οδηγεί εμένα και αρκετούς ακόμα να σκεφτούν για πρώτη φορά πως κινούμαστε προς τη διάλυσή της. Η ΕΕ ποτέ άλλοτε δεν χτυπήθηκε από έναν τόσο μεγάλο αριθμό διαφορετικών κρίσεων αυτής της σοβαρότητας» τόνισε ο Μάριο Μόντι, αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, στην τρομοκρατία αλλά και στην οικονομική κρίση.

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αν και η ΕΕ εξελίχθηκε ιστορικά μέσα από μια διαδικασία κρίσης και από απαντήσεις σε κρίσεις, αυτήν την φορά φαίνεται πως δεν συμβαίνει αυτό» υπογράμμισε ο Μάριο Μόντι, διατυπώνοντας τη δυσαρέσκεια του τόσο για τις εθνικές κυβερνήσεις των κρατών – μελών όσο και για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

«Κανείς δεν θα μπορούσε σοβαρά να υπαινιχθεί ότι οι θεσμοί της ΕΕ (Κομισιόν, Κοινοβούλιο, ΕΚΤ και Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) είναι αυτοί που ευθύνονται για την έλλειψη μιας επαρκούς και έγκαιρης απάντησης στις σημερινές κρίσεις. Είναι όμως υπεύθυνο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» υποστήριξε ο κ. Μόντι…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.