Quantcast
Μοσκοβισί: Google και Facebook πρέπει να πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι άλλοι - enikonomia.gr
share

Μοσκοβισί: Google και Facebook πρέπει να πληρώνουν φόρους όπως όλοι οι άλλοι

δημοσιεύτηκε:

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Parisien», ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβίσι, αναφέρθηκε στο σχέδιο που παρουσίασε η Κομισιόν για την αποτελεσματική πάταξη της φοροδιαφυγής σητν Ευρωπαϊκή Ένωση και επισήμανε πως σύντομα θα δοθούν στοιχεία για τη φορολογική δράση πολυεθνικών επιχειρήσεων.

Στη σκιά των αποκαλύψεων για τα «Έγγραφα του Παναμά», ο Πιερ Μοσκοβισί σημείωσε: «η φοροδιαφυγή είναι μάστιγμα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ήδη θέσει στο τραπέζι δύο κατευθύνσεις κατά ορισμένων πρακτικών των πολυεθνικών επιχειρήσεων. Οι διατάξεις αυτές δεν επιτρέπουν στις πολυεθνικές επιχειρήσεις να εκμεταλλεύονται τα κενά και τις στρεβλώσεις των εθνικών νομοθεσιών για να αποφύγουν την καταβολή φόρων».

Παράλληλα, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων διευκρίνισε: «οι νέες διατάξεις αφορούν σε όλες τις εταιρείες ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους. Από τη στιγμή που έχουν μία θυγατρική στην Ευρωπαϊκή Ένωση με κύκλο εργασιών τουλάχιστον 750 εκατομμυρίων ευρώ, υποχρεούνται να δημοσιεύουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Πρόκειται για μία επανάσταση! Εταιρείες όπως η Google, η Apple, η Amazon και η Facebook θα είναι πλέον υποχρεωμένες να συμμορφωθούν με τους κανόνες και να πληρώσουν φόρους όπως όλοι οι άλλοι».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.