Quantcast
Νέα αύξηση των επιτοκίων «βλέπει» η πρόεδρος της Fed - enikonomia.gr
share

Νέα αύξηση των επιτοκίων «βλέπει» η πρόεδρος της Fed

δημοσιεύτηκε:

“Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε σταθερή πορεία και κάποιες ενδείξεις σχετικά με τον πληθωρισμό μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ είναι σε καλό δρόμο για περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων”, δήλωσε η πρόεδρος της Fed, Τζάνετ Γέλεν.

Προς υπεράσπιση της απόφασή της να αυξήσει τα επιτόκια στα τέλη του προγούμενου έτους, η Τζάνετ Γέλεν επισήμανε πως τόσο η ίδια, όσο και οι προκάτοχοί της, ανέλαβαν να διοικήσουν την πιο ισχυρή κεντρική τράπεζα του κόσμου με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως “επτά χρόνια μετά τη βάρβαρη οικονομική κρίση, η αγορά εργασίας των ΗΠΑ βρίσκεται “κοντά” στην πλήρη αποκατάσταση” και πάλι με το επιχείρημα ότι ο πληθωρισμός δεν θα μειωθεί κάτω από τα επιτρεπτά όρια, υπενθυμίζοντας τον ρόλο του πολύ ισχυρού δολαρίου και των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.

«Η οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζει να προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό. Συνεχίζουμε να βλέπουμε καλή απόδοση στην εργασία, κάποια στοιχεία του πληθωρισμού δείχνουν να αυξάνονται και αυτή ήταν η προσδοκία μας όταν αύξησαμε τα επιτόκια τον Δεκέμβριο», δήλωσε η ισχυρή κυρία του αμερικανικού χρηματοπιστωτικού συστήματος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.