Quantcast
Νέες απειλές Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης - enikonomia.gr
share

Νέες απειλές Ερντογάν: Αν δεν το καταλάβουν πολιτικά, θα το βιώσουν στο πεδίο της μάχης

δημοσιεύτηκε:

Συνεχίζει να προκαλεί με «εμπρηστικές» δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε ομιλία του σε εγκαίνια νοσοκομείου τόνισε τη θέλησή του να κάνει την Τουρκία ένα από τα 10 μεγαλύτερα κράτη του κόσμου σημειώνοντας πως «αυτό δημιουργεί φόβο σε άλλες χώρες».
«Πίσω από τις συμμαχίες που εδραιώθηκαν εναντίον μας είναι η βιασύνη και ο φόβος που προκαλείται από αυτό», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος που, όμως, δεν έμεινε μόνο σε αυτό καθώς αναφέρθηκε και στη στρατιωτική δύναμη της χώρας του εκφράζοντας ευθείες απειλές κατά πάντων.
«Θα καταλάβουν σύντομα ότι η Τουρκία έχει πολιτική, οικονομική και στρατιωτική δύναμη να διαλύσει τους χάρτες που της επιβάλλονται. Είτε θα το καταλάβουν πολιτικά, είτε θα το βιώσουν οδυνηρά στο πεδίο της μάχης», ανέφερε Τούρκος πρόεδρος.
«Ελπίζουμε να μην είναι πολύ αργά όταν συνειδητοποιήσουν ότι δεν υπάρχει δύναμη ικανή να σταθεί ενάντια σε ένα έθνος που θεωρεί ως ύψιστη αξία του τον αγώνα και τον ηρωισμό. Όταν λέμε, ‘μακάρι ο Αλλάχ να μην μας κάνει να ξαναγράψουμε τον εθνικό ύμνο για αυτό το έθνος’, εννοούμε να μην κάνουμε πάλι θυσίες ούτε εμείς ούτε οι αντίπαλοί μας να καταστραφούν. Το τουρκικό έθνος είναι ένα έθνος που είναι ευλογημένο, έχοντας ζήσει κάθε είδους επιθέσεις κι έχοντας πληρώσει κάθε κόστος. Όσοι ζουν εδώ και καιρό μέσα σε μία ψεύτικη γυάλα ευημερίας και δημοκρατίας, καιρός να σκεφτούν τί θα μπορούσε να συμβεί στο τέλος αυτής της διαδικασίας που βιώνουμε. Ως Τουρκία και ως τουρκικό έθνος, είμαστε έτοιμοι για παν ενδεχόμενο και αποτέλεσμα», δήλωσε εμφαντικά ο Τούρκος πρόδερος.
Πηγή: Millyet

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.