Quantcast
Νιγηρία: Οι Αρχές κατάσχεσαν μετρητά 800.000 δολ. από επιδρομές με στόχο ανώτερους δικαστές σε έρευνες υποθέσεων διαφθοράς - enikonomia.gr
share

Νιγηρία: Οι Αρχές κατάσχεσαν μετρητά 800.000 δολ. από επιδρομές με στόχο ανώτερους δικαστές σε έρευνες υποθέσεων διαφθοράς

δημοσιεύτηκε:

Μέλη της κρατικής ασφάλειας της Νιγηρίας κατάσχεσαν μετρητά συνολικής αξίας 800.000 δολαρίων κατά την διάρκεια επιδρομών που πραγματοποίησαν με στόχο ανώτερους δικαστές σε έρευνες υποθέσεων διαφθοράς, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Κρατικών Υπηρεσιών (DSS).

Οι επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες υπογράμμισε η ανακοίνωση, χωρίς να αναφέρονται λεπτομέρειες για τις υποθέσεις ή ο αριθμός των δικαστών που εμπλέκονται σε αυτές.

Ο δικηγορικός σύλλογος της Νιγηρίας εξέδωσε ανακοίνωση κατηγορώντας το υπουργείο για την “επιχείρηση τύπου Γκεστάπο” που εξαπέλυσε και ζήτησε την απελευθέρωση των δικαστών που συνελήφθησαν.

“Η απελευθέρωση πρέπει να γίνει αμέσως και χωρίς προϋποθέσεις”, ανέφερε ο δικηγορικός σύλλογος.

Ο πρόεδρος Μουχαμαντού Μπουχάρι κέρδισε τις εκλογές τον περασμένο χρόνο δεσμευόμενος να καταπολεμήσει την διαφθορά. Έπειτα από την ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε πως θα ανακτήσει “εντυπωσιακά” μεγάλα ποσά χρημάτων που εκλάπησαν από τα δημόσια ταμεία.

Αλλά επικριτές του προέδρου τον κατηγορούν ότι εξαπολύει ένα κυνήγι μαγισσών ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Το υπουργείο ανέφερε ότι εντόπισε “μετρητά από διάφορα συναλλάγματα, νιγηριανά και ξένα χαρτονομίσματα, με ακίνητα περιουσία αξίας αρκετών εκατομμυρίων εθνικού νομίσματος νάιρα, καθώς και έγγραφα που επιβεβαιώνουν ανίερες πράξεις αυτών των δικαστών”.

Πρόσθεσε πως γίνονται προετοιμασίες για να ασκηθούν διώξεις.

Ο δικηγορικός σύλλογος κάλεσε τον Μπουχάρι “να σεβαστεί το κράτος δικαίου”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.