Quantcast
Νομικό πλαίσιο για τις αναδιαρθρώσεις χρέους των κρατών ζητεί ο ΟΗΕ - enikonomia.gr
share

Νομικό πλαίσιο για τις αναδιαρθρώσεις χρέους των κρατών ζητεί ο ΟΗΕ

δημοσιεύτηκε:

Στην υιοθέτηση απόφασης που προβλέπει τη δημιουργία επιτροπής αρμόδιας για τον καθορισμό «ενός πολύπλευρου νομικού πλαισίου που θα εφαρμόζεται στις διαδικασίες αναδιάρθρωσης του χρέους χωρών» προχώρησε μία επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Στόχος της πρωτοβουλίας κίνησης αυτής είναι να περιοριστούν φαινόμενα όπως αυτό της διαμάχης της Αργεντινής με τα fund.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, η σύσταση της επιτροπής αυτής θα έχει ως σκοπό «να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα, η σταθερότητα και η προβλεψιμότητα του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος και να επιτευχθεί μια βιώσιμη, ισομερής και καταμερισμένη οικονομική ανάπτυξη που θα λαμβάνει υπόψη την κατάσταση και τις προτεραιότητες κάθε χώρας».

Μέσω της απόφασης αυτής, ο ΟΗΕ καλεί τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς θεσμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Παγκόσμια Τράπεζα, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν ενεργά στις εργασίες της επιτροπής. Αξίζει να σημειωθεί πως το κείμενο υποβλήθηκε από τη Βολιβία και υπερψηφίστηκε από 128 χώρες. Δεκαέξι ήταν η χώρες που καταψήφισαν την απόφαση, μεταξύ αυτών  οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Αυστραλία και πολλές χώρες τα Ευρωπαϊκής Ένωσης.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.