Quantcast
Ντάισελμπλουμ: Το συνταξιοδοτικό της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αλλάξει - enikonomia.gr
share

Ντάισελμπλουμ: Το συνταξιοδοτικό της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο και πρέπει να αλλάξει

δημοσιεύτηκε:

Το ενδεχόμενο νέας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους άφησε ανοιχτό ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος υπογράμμισε πως η Ευρωζώνη θα τηρήσει τη δέσμευση που έλαβε το 2012 σχετικά με την περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, υπό την προϋπόθεση ωστόσο, η Αθήνα να εφαρμόσει τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις.

Βέβαια, όπως διευκρίνισε η ελάφρυνση δεν πρόκειται να περιλαμβάνει τη διαγραφή μέρους του χρέους, αλλά την επιμήκυνση των ωριμάνσεων και τη μείωση των επιτοκίων.

«Αλλά για να συμβεί αυτό, η Αθήνα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, όπως οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο δεν είναι βιώσιμο» εξήγησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Eurogroup.

«Εάν κριθεί απαραίτητο, θα κάνουμε περισσότερα στο ζήτημα του χρέους» επανέλαβε, μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Peterson.

Όσον αφορά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε πως διαθέτει καλές σχέσεις μαζί του, καθώς τον εμπιστεύεται.

Τέλος, ο επικεφαλής του Eurogroup απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την επιβολή κεφαλαιακών περιορισμών, αρκούμενος να δηλώσει πως «δεν ασχολούμαι με εικασίες και φήμες»

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.