Quantcast
Γαλλία: Και πάλι Μακρόν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις - enikonomia.gr
share

Γαλλία: Και πάλι Μακρόν δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

δημοσιεύτηκε:

Ο Εμανουέλ Μακρόν, Κεντρώος υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, διατηρεί την προοπτική νίκης του, παρά το γεγονός ότι μειώνεται το ποσοστό του, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δύο δημοσκοπήσεων, που πραγματοποιήθηκαν μετά την τελευταία τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των προεδρικών υποψηφίων.

Το ποσοστό του Μακρόν καταγράφεται στο 25% για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 23 Απριλίου, με την υποψήφια της ακροδεξιάς, Μαρίν Λε Πεν να εξασφαλίζει το 24%, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης (Harris Interactive poll) που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής τηλεόρασης και δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Τόσο το ποσοστό του Μακρόν, όσο και το ποσοστό της Λε Πεν μειώθηκαν κατά μία μονάδα σε σύγκριση με το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 23 Μαρτίου, ενώ οι δύο υποψήφιοι θα περάσουν με άνεση στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Στο δεύτερο γύρο, ο Μακρόν φαίνεται να εκλέγεται στην προεδρία με ποσοστό 62% έναντι 38% της Λε Πεν, έναντι αντίστοιχων ποσοστών 65% και 35% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, αναφέρει το ΑΠΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.