Quantcast
Ο πρόεδρος Μακρόν παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ - enikonomia.gr
share

Ο πρόεδρος Μακρόν παρουσιάζει τις προτεραιότητες της Γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ

δημοσιεύτηκε:

Την Τετάρτη, οι ευρωβουλευτές θα συζητήσουν με τον Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την πολιτική στρατηγική και τους στόχους της εξάμηνης γαλλικής Προεδρίας της ΕΕ.

Ο πρόεδρος Μακρόν θα μιλήσει στην ολομέλεια στις 11:30 (τοπική ώρα), ενώ θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και των επικεφαλής των πολιτικών ομάδων του Κοινοβουλίου.

Το μότο της Γαλλικής Προεδρίας είναι «Ανάκαμψη, Ισχύς και Αίσθημα του Ανήκειν», τονίζοντας ότι για την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης, της ανάδειξης επιθετικών ξένων δυνάμεων, καθώς και της κλιματικής κρίσης, η καλύτερη απάντηση είναι μια ευρωπαϊκή απάντηση.

Όσον αφορά τη νομοθεσία της ΕΕ, η Γαλλία σχεδιάζει να δώσει προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις σχετικά με την Πράξη για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και την Πράξη για τις Ψηφιακές Αγορές, τη θέσπιση ενός συστήματος προσαρμογής για την τιμολόγηση του άνθρακα στα σύνορα της ΕΕ και τους κοινούς κανόνες για τους κατώτατους μισθούς.

Η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αναμένεται να υποβάλει τις προτάσεις της κατά τη διάρκεια του εξαμήνου της γαλλικής Προεδρίας, δηλαδή το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.