Quantcast
Οι επικίνδυνες για την Ε.Ε. ξένες επενδύσεις στην ατζέντα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής - Τα άλλα θέματα - enikonomia.gr
share

Οι επικίνδυνες για την Ε.Ε. ξένες επενδύσεις στην ατζέντα της Ολομέλειας της Ευρωβουλής – Τα άλλα θέματα

δημοσιεύτηκε:

Η συνένωση των πόρων για καλύτερη αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, η προστασία της ΕΕ από επικίνδυνες ξένες επενδύσεις και η συμφωνία ΕΕ – Σιγκαπούρης είναι τα κύρια θέματα που θα τεθούν προς έγκριση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την εβδομάδα μεταξύ 11 και 14 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του διαλόγου για το μέλλον της ΕΕ, την Τρίτη θα μιλήσει στους Ευρωβουλευτές ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.
Αναλυτικά η ατζέντα της ολομέλειας έχει ως εξής:

Πολιτική προστασία

Την Τρίτη, η ολομέλεια ψηφίζει έκθεση για την αναβάθμιση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας προκειμένου να βοηθήσει τις χώρες να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικότερα τις περιπτώσεις μεγάλων καταστροφών.
Στην έκθεση προβλέπεται να υπάρχει διαθεσιμότητα σε αεροσκάφη δασικής πυρόσβεσης, νοσοκομεία ή ιατρικές μονάδες έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση που τα κράτη μέλη δεν έχουν επαρκείς πόρους για ν ανταποκριθούν σε μια καταστροφή.

Ξένες επενδύσεις

Την Πέμπτη, ψηφίζεται η δημιουργία του πρώτου ευρωπαϊκού εργαλείου που θα ελέγχει τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Η ΕΕ θέλει μ αυτό τον τρόπο να διασφαλίσει ότι οι ξένες επενδύσεις, αν και ευπρόσδεκτες, δεν αποτελούν κίνδυνο για τα στρατηγικό ευρωπαϊκά συμφέροντα.

Κακομεταχείριση των ζώων

Μετά τις καταγγελίες για κακομεταχείριση των ζώων κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους εντός και εκτός της ΕΕ, οι ευρωβουλευτές αναζητούν τρόπους για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Γι’ αυτό προτείνουν στα κράτη μέλη να βελτιώσουν τις συνθήκες μεταφοράς και να περιορίσουν τον ταξιδιωτικό χρόνο στο ελάχιστο δυνατό.

Οδική ασφάλεια

Αν και οι ευρωπαϊκοί δρόμοι είναι από τους ασφαλέστερους στον κόσμο, το 2017 135.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά σε αυτοκινητιστικό ατύχημα. Την Τετάρτη, η ολομέλεια ψηφίζει πρόταση για τη βελτίωση της οδηγίας για την ασφάλιση των οχημάτων, με στόχο να προστατεύσει ακόμα περισσότερο τα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων.

ΕΕ-Σιγκαπούρη

Την ίδια ημέρα, ψηφίζει για την έγκριση ή μη της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΕΕ και Σιγκαπούρης, η οποία προβλέπει την κατάργηση όλων των δασμών σε διάρκεια πέντε χρόνων.

Λειψυδρία

οι ευρωβουλευτές συζητούν τρόπους, όπως η επαναχρησιμοποίηση νερού για τη γεωργική άρδευση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της λειψυδρίας, που φαίνεται ότι θα απειλήσει την ΕΕ τα επόμενα χρόνια.
Χρεώσεις τραπεζών
Το ΕΚ θα ψηφίσει επίσης ότι οι τράπεζες πρέπει να χρεώνουν το ίδιο για διασυνοριακές συναλλαγές σε ευρώ και συναλλαγές εσωτερικού, καθώς και να έχουν πιο διαφανείς χρεώσεις για τη μετατροπή συναλλάγματος.
Φυτοφάρμακα
Σε σχέση με την επικινδυνότητα των φυτοφαρμάκων και την ανάγκη να αντικατασταθούν από άλλα χαμηλής επικινδυνότητας θα ψηφιστεί έκθεση που θα τεθεί σε ψηφοφορία την Τρίτη.


Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.