Quantcast
Οι Γάλλοι διαδηλώνουν ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση-22 συλλήψεις - enikonomia.gr
share

Οι Γάλλοι διαδηλώνουν ενάντια στην εργασιακή μεταρρύθμιση-22 συλλήψεις

δημοσιεύτηκε:

Συνολικά 22 άνθρωποι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται στην πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι κάθε νύχτα από τις 31 Μαρτίου από αυτούς που τάσσονται κατά της μεταρρύθμισης της εργατικής νομοθεσίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αν και περίπου 3.000 διαδηλωτές μετείχαν στην χθεσινοβραδινή “Αγρυπνία” στην πλατεία της Δημοκρατίας, “περίπου 100 συγκεκριμένα άτομα” μεταξύ αυτών συγκέντρωσαν κάδους απορριμμάτων και ξήλωσαν πινακίδες και τους έβαλαν φωτιά και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα (μπουκάλια, πλάκες κλπ) στις δυνάμεις της τάξης, διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Οι δυνάμεις της τάξης απάντησαν με δακρυγόνα και στη συνέχεια απώθησαν από την πλατεία της Δημοκρατίας την ομάδα των ταραξιών, η οποία διαλύθηκε, ενώ κάποιοι από αυτούς προκάλεσαν ορισμένες ζημιές κατά την φυγή τους, κυρίως σε ένα εργοτάξιο και σε δύο υποκαταστήματα τραπεζών.

Συνολικά 22 άνθρωποι συνελήφθησαν για την “εκτόξευση αντικειμένων, την άσκηση βίας κατά των αρχών και κλοπές”, πρόσθεσε η αστυνομία. Ορισμένοι διαδηλωτές αισθάνθηκαν δυσφορία από τα δακρυγόνα, ενώ 4 αστυνομικοί και χωροφύλακες τραυματίστηκαν ελαφρά.

Εδώ και δύο εβδομάδες η πλατεία της Δημοκρατίας στο Παρίσι βρίσκεται στο επίκεντρο μιας άνευ προηγουμένου κινητοποίησης με τίτλο “Αγρυπνία”, η οποία ξεκίνησε τη νύχτα της 31ης Μαρτίου κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού δικαίου και επεκτάθηκε σε περισσότερες από πενήντα πόλεις της Γαλλίας.

Χθες, Παρασκευή, ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ προειδοποίησε ότι οι δράστες των βίαιων επεισοδίων που γίνονται στο περιθώριο των διαδηλώσεων αυτών θα “συλλαμβάνονται και θα διώκονται”, μετά τα πολλά “απαράδεκτα” επεισόδια που έχουν σημειωθεί. Συνολικά “151 αστυνομικοί έχουν τραυματιστεί από τότε που άρχισαν οι διαδηλώσεις αυτές”, σημείωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.