Quantcast
ΟΠΕΚ: Ποιες είναι οι νέες προβλέψεις για την παραγωγή του πετρελαίου - Η δήλωση του Αλεξάντερ Νόβακ - enikonomia.gr
share

ΟΠΕΚ: Ποιες είναι οι νέες προβλέψεις για την παραγωγή του πετρελαίου – Η δήλωση του Αλεξάντερ Νόβακ

δημοσιεύτηκε:

Η  συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγών ΟΠΕΚ+ δεν βλέπει να υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου, όπως είπε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ.

Ωστόσο ο κ. Νόβακ πρόσθεσε πως ο Οργανισμός μπορεί πάντα να προσαρμόσει την πολιτική του εάν αυτό κριθεί ότι είναι απαραίτητο. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία πέτυχε τον στόχο που είχε θέσει για την παραγωγή αυτό τον μήνα αφού ανακοίνωσε μειώσεις κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, ή 5% της παραγωγής πετρελαίου της, έως τα τέλη του έτους.

Η Ρωσία

Η Ρωσία ανήκει στη συμμαχία πετρελαιοπαραγωγικών κρατών ΟΠΕΚ+ που πρόσφατα ανακοίνωσε συνολική μείωση σχεδόν 1,16 εκατ. βαρελιών ημερησίως. Την απόφαση αυτή οι  ΗΠΑ τη χαρακτήρισαν μη συνετή και ήταν  αιφνιδιαστική.

Όσον αφορά στο εάν η συμμαχία θα μειώσει περαιτέρω την παραγωγή της λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου ο Νόβακ ξεκαθάρισε πως αυτό δεν θα συμβεί και εξήγησε και τον λόγο. « Λάβαμε μια απόφαση (για μείωση) πριν από 1 μήνα η οποία  θα τεθεί σε ισχύ από τον Μάιο για αυτές τις χώρες που συμμετέχουν», σημείωσε.  Είπε ότι η ανάκαμψη στη ζήτηση για πετρέλαιο στην Κίνα μετά την πανδημία COVID-19 ενδέχεται να είναι μικρότερη από αυτή που ανέμεναν αναλυτές και ειδικοί.

Ποιες είναι οι προβλέψεις για την παραγωγή ρωσικού πετρελαίου

Νωρίτερα ο Νόβακ εκτίμησε πως η παραγωγή ρωσικού πετρελαίου και συμπυκνώματος αερίου αναμένεται να μειωθεί σχεδόν στα 515 εκατομμύρια τόνους (10,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα) φέτος από 535 εκατομμύρια τόνους που ήταν το 2022.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.