Quantcast
PacWest Bancorp: "Συναγερμός" για ακόμη μία τράπεζα των ΗΠΑ - Διερευνά πιθανή πώληση μετά τη... βουτιά των μετοχών - enikonomia.gr
share

PacWest Bancorp: “Συναγερμός” για ακόμη μία τράπεζα των ΗΠΑ – Διερευνά πιθανή πώληση μετά τη… βουτιά των μετοχών

δημοσιεύτηκε:

“Κόκκινος” συναγερμός για άλλη μία τράπεζα των ΗΠΑ, την PacWest Bancorp που εδρεύει στην Καλιφόρνια.

Η  PacWest Bank (PACW) ανέφερε πως διερευνά «όλες τις στρατηγικές επιλογές» μετά την πτώση άνω του 50% που κατέγραψαν οι μετοχές της και την αναφορά που έκανε την Τετάρτη το  Bloomberg ότι εξέταζε το ενδεχόμενο να πωληθεί, όπως μετέδωσε το edition.cnn.com.

«Η  τράπεζα PacWest και το διοικητικό συμβούλιό της επανεξετάζουν συνεχώς τις στρατηγικές επιλογές» τονίζεται από την τράπεζα. «Την τράπεζα πλησίασαν πρόσφατα αρκετοί εταίροι  και επενδυτές, όμως οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η τράπεζα θα συνεχίσει να αξιολογεί όλες τις επιλογές προκειμένου να αυξήσει την αξία των μετόχων της». Υπενθυμίζεται πως η τελευταία τράπεζα που είχε ανακοινώσει ότι διερευνά στρατηγικές επιλογές ήταν η First Republic Bank (FRC),της οποίας το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιακών της στοιχείων τελικά εξαγοράστηκε από τη JPMorgan.

Το δημοσίευμα του Bloomberg

Τη Τετάρτη το  Bloomberg ανέφερε επικαλούμενο αρμόδιες πηγές χωρίς να τις κατονομάζει, πως γίνεται η προσπάθεια να πουληθεί η τράπεζα PacWest. Η PacWest Bank φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο διάσπασής της ή, εναλλακτικά να αντλήσει κεφάλαια για να στηρίξει την ίδια την τράπεζα, είχε αναφέρει το Bloomberg. Η αξία των δανείων και των ομολόγων της PacWest έχει καταρρεύσει με την άνοδο των επιτοκίων κάτι που συνέβη και με άλλες περιφερειακές τράπεζες των ΗΠΑ.

Η μετοχή της PacWest καταγράφει πτώση 72% για το τρέχον έτος λόγω του ότι οι πελάτες της τράπεζας έκαναν συνεχόμενες αναλήψεις τον Μάρτιο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους υπό τον φόβο ότι θα μπορούσε να πτωχεύσει αλλά και λόγω της ανησυχίας των επενδυτών ότι η τράπεζα μπορούσε να ξεμείνει από ρευστότητα (μετρητά) και δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις  της. Αξιοσημείωτο είναι πως παρόλο που η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) που ασφαλίζει  τραπεζικούς λογαριασμούς με ποσά έως και 250.000 δολάρια, πολλές επιχειρήσεις έχουν πολύ περισσότερα χρήματα στους  τραπεζικούς λογαριασμούς τους και ένα μεγάλο μέρος αυτών είναι ανασφάλιστο.

Η πρόσφατη τοποθέτηση της PacWes

Η PacWest ανέφερε την περασμένη εβδομάδα πως οι πελάτες σταμάτησαν να κάνουν αναλήψεις και πως το 73% των καταθέσεων της ήταν ασφαλισμένο. Την Πέμπτη, ανέφερε ότι το 75% των καταθέσεών της ήταν ασφαλισμένο από τις 2 Μαΐου. «Η τράπεζα δεν αντιμετώπισε ασυνήθιστες ροές καταθέσεων, μετά την πώληση της First Republic Bank»  ξεκαθάρισε η PacWest. Επιπλέον  «η τράπεζα κατέβαλε πρόσφατα το ποσό του 1 δισ. δολαρίων δανείων και έχει αρκετή ρευστότητά. Τα μετρητά και η διαθέσιμη ρευστότητά μας παραμένουν σε σταθερά επίπεδα και ξεπέρασαν τις ανασφάλιστες καταθέσεις μας, αντιπροσωπεύοντας το 188% »  πρόσθεσε.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.