Quantcast
"Πάγος" από Μακρόν στον Ερντογάν για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. - enikonomia.gr
share

“Πάγος” από Μακρόν στον Ερντογάν για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε.

δημοσιεύτηκε:

“Θα ήταν υποκριτικό να προσποιούμαστε ότι θα μπορούσαν να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις συνομιλίες της Τουρκίας με την Ε.Ε.” τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν καμία πρόοδο στη διαδικασία ένταξης της Άγκυρας στην Ε.Ε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος επεσήμανε στον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι οι δημοκρατικές χώρες πρέπει να σέβονται το κράτος δικαίου στη μάχη που δίνουν εναντίον της τρομοκρατίας, ενώ διατύπωσε την ανησυχία του για την τύχη των φυλακισμένων σπουδαστών, εκπαιδευτικών και δημοσιογράφων στην Τουρκία.


«Οι δημοκρατίες μας πρέπει με σθένος να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην τρομοκρατία… Αλλά την ίδια ώρα οι δημοκρατίες μας πρέπει να προστατεύουν πλήρως το κράτος δικαίου» δήλωσε ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ηγέτη έπειτα από συνομιλίες που είχαν στο Παρίσι.

Από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία έχει «κουραστεί» να περιμένει το ενδεχόμενο ένταξής της στην ΕΕ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.