Quantcast
Πετρέλαιο: Άλμα +5,7% για την τιμή του βαρελιού - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Άλμα +5,7% για την τιμή του βαρελιού

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλότερο επίπεδο του Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε σήμερα, Τετάρτη, η τιμή του πετρελαίου, λόγω της μείωσης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού.

Ειδικότερα, τα συμβόλαια παράδοσης τον Οκτώβριο εκτινάχθηκαν κατά +5,7% ή 2,56 δολάρια, τερματίζοντας στα 47,15 δολάρια ανά βαρέλι.

Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τις 31 Αυγούστου.

Η τιμή του Brent, η οποία διαπραγματεύεται στο Λονδίνο, αυξήθηκε στο +4,2% και τα 49,75 δολάρια.

Σημειώνεται ότι τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 2,1 εκ. βαρέλια, αν και οι αναλυτές ανέμεναν πτώση κατά 200.000 βαρέλια.

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία αφορούν την εβδομάδα, η οποία ολοκληρώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, πτώση 0,1% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ τον Αύγουστο του 2015, σύγκριση με τον Ιούλιο του ίδιου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε για πρώτη φορά από τις αρχές του έτους, κυρίως λόγω της απότομης πτώσης των τιμών της βενζίνης. Τα στοιχεία διαψεύδουν επί τα χείρω την εκτίμηση των αναλυτών για αμετάβλητο δείκτη τιμών.

Σημειώνεται, πάντως, πως ενώ οι τιμές της ενέργειας υποχώρησαν κατά 2%, οι τιμές των τροφίμων ενισχύθηκαν κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,2%, ενώ ο δομικός πληθωρισμός κατά 1,8%. Σε μηνιαία βάση ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε οριακά κατά 0,1%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.