Quantcast
Πετρέλαιο: Πόσο θα αυξηθεί η τιμή του το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους αναλυτές και γιατί - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Πόσο θα αυξηθεί η τιμή του το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους αναλυτές και γιατί

δημοσιεύτηκε:

Στο υψηλό 5 μηνών εξακολουθεί να βρίσκεται και σήμερα η τιμή του πετρελαίου κυρίως λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων αλλά και της περιορισμένης προφοράς πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ+.

Όπως έδειξαν τα στοιχεία του investing.com, η τιμή του πετρελαίου (brent ) κινήθηκε στις 12.42 μμ ώρα Ελλάδας κοντά στα επίπεδα των 90 δολαρίων το βαρέλι και συγκεκριμένα ανήλθε στα 89.30 δολάρια ανά  βαρέλι σημειώνοντας μια πτώση της τάξεως του 0,06% από 89,35  δολάρια ανά βαρέλι που ήταν χθες στο κλείσιμο. Μάλιστα το https://finance.yahoo.com/ υπενθυμίζει πως η τιμή του αργού πετρελαίου έχει αυξηθεί μέχρι στιγμής περισσότερο από 15%.

Δείτε παρακάτω τον σχετικό πίνακα του investing.com

 

Τι λένε οι αναλυτές

Για την τιμή του πετρελαίου μίλησαν και οι αναλυτές στο Reuters.com

Eάν η Ρωσία περιορίσει τις εξαγωγές του αργού πετρελαίου τότε θα μειωθεί η παραγωγή του  ΟΠΕΚ+ κατά το δεύτερο τρίμηνο, είπε ο αναλυτής της UBS, Τζιοβάνι Σταούνοβο. Και πρόσθεσε πως είναι μια περίοδος πως αυξάνεται η εποχιακή ζήτηση του πετρελαίου.

Από την πλευρά της η Bank of America αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου. Oι τιμές στο brent και στο αμερικανικό αργό τύπου WTI αναμένεται να διαμορφωθούν στα 86 δολάρια το βαρέλι και στα 81 δολάρια το βαρέλι αντίστοιχα, προσθέτει η τράπεζα.

Στο θέμα του πετρελαίου αναφέρθηκε και η αναλύτρια της JPMorgan, Νατάσα Κανέβα. Η τιμή στο αργό πετρέλαιο (brent) ενδέχεται να φτάσει και τα 100 δολάρια το βαρέλι μέχρι τον Σεπτέμβριο εάν ληφθεί υπόψη πως η Ρωσία θα συνεχίσει να μειώνει την παραγωγή, όπως ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα η χώρα είπε η κ. Κανέβα μιλώντας στο finance.yahoo.com

Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως η τιμή του πετρελαίου μπορεί να κινηθεί αρκετά υψηλά από τα επίπεδα των 90 δολαρίων δεδομένου της ισχύος του δολαρίου και του υψηλού κόστους δανεισμού ανέφερεται μεταξύ άλλων σχετικό σημείωμα της JPMorgan.

Και αυτό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές διαταραχές στην παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, όπως αυτό  συνέβη τον Μάρτιο-Ιούνιο 2022 και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2023 προστίθεται στο σχετικό σημείωμα της JPMorgan

Αλλά και ο Martijn Rats που ασχολείται με τον τομέα της στρατηγικής της Morgan Stanley αναθεώρησε πρόσφατα προς τα πάνω κατά 10 δολάρια το βαρέλι την πρόβλεψη του για την τιμή του αργού πετρελαίου(brent). Η τιμή του brent  αναμένεται να ανέλθει στα 90 δολάρια το βαρέλι μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2024 λόγω των πιο “σφιχτών ” ισορροπιών μεταξύ  προσφοράς/ζήτησης για το πετρέλαιο είπε ο Rats στο finance.yahoo.com

Ενώ οι αναλυτές της Goldman Sachs δήλωσαν πρόσφατα πως  οι τιμές του αργού πετρελαίου brent αναμένεται να κινηθούν μεταξύ 70 δολάρια το βαρέλι και 90 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του έτους.

 

 

 

 

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.