Quantcast
Πετρέλαιο: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ - enikonomia.gr
share

Πετρέλαιο: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση των ΗΠΑ

δημοσιεύτηκε:

Επιπλέον 10 έως 15  εκατομμύρια βαρέλια  αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να διαθέσει η  κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στην αγορά. Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας της αμερικανικής  κυβέρνησης να επιτύχει εξισορρόπηση της αγοράς  και να αποτρέψει τη δυνητική αύξηση των τιμών των καυσίμων στα πρατήρια, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg,  επικαλούμενο πηγές χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Λευκός Οίκος  έχει πάντως  στόχο να αναπληρώσει  τα αμερικανικά στρατηγικά αποθέματα. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2022  πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters πως η κυβέρνηση Μπάιντεν συζητεί τα σχέδιά της με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τομέα της Ενέργειας.

Οι υψηλές τιμής λιανικής των καυσίμων τροφοδοτούν τον πληθωρισμό ο οποίος είναι ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. Αυτό ενδέχεται να αποδειχθεί πολύ δαπανηρό για τον κ. Μπάιντεν και το Δημοκρατικό κόμμα του στις ενδιάμεσες εκλογές που θα γίνουν τον επόμενο μήνα.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.