Quantcast
Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο: "Πείραμα" με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας - Τι εκτιμά γερμανικό Ινστιτούτο - enikonomia.gr
share

Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο: “Πείραμα” με μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας – Τι εκτιμά γερμανικό Ινστιτούτο

δημοσιεύτηκε:

Για το εάν θα πετύχει το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου εξήγησε ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομίας, DIW Μαρσέλ Φράτσερ μιλώντας σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων, Reuters.

Όπως είπε ο κ. Φράτσερ το πείραμα αυτό έχει μεγάλες πιθανότητες να επιτύχει και πρόσθεσε πως «η τιμή του πετρελαίου έχει πέσει τους τελευταίους μήνες και δεν έχει αυξηθεί αισθητά παρά την απειλή» της Μόσχας  και ότι δεν θα δεχθεί το πλαφόν των 60 ευρώ/βαρέλι.  Το  όριο θα αποδειχθεί επιτυχημένο εργαλείο για τη σταθεροποίηση των διεθνών τιμών,  εκτίμησε.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Οι ναυτιλιακές εταιρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται να μεταφέρουν ρωσικό αργό πετρέλαιο μόνο εφόσον πωλείται μέχρι την ανώτατη τιμή.

Το ίδιο ισχύει για τους ασφαλιστές και αντασφαλιστές των πλοίων. Με τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου να εδρεύουν στις μεγάλες ανεπτυγμένες χώρες, εξήγησε  ο κ. Φράτσερ, ότι το ανώτατο όριο τιμών θα μπορούσε στην πραγματικότητα να εμποδίσει τη Ρωσία να πουλήσει το πετρέλαιό της σε υψηλότερη τιμή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σημαντικό ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν θα πρέπει να επιβληθεί και  αντίστοιχο πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, κάτι για το οποίο δέχεται έντονες πιέσεις το Βερολίνο.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.