Quantcast
Ποιοι βγάζουν περισσότερα χρήματα: Οι παντρεμένοι ή... οι single - enikonomia.gr
share

Ποιοι βγάζουν περισσότερα χρήματα: Οι παντρεμένοι ή… οι single

δημοσιεύτηκε:

Νέα αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ποιοι βγάζουν περισσότερα χρήματα: Όσοι παντρεύονται ή όσοι μένουν μόνοι;
Πρόκειται για την έρευνα “Pew Research Center” τα στοιχεία της οποίας παραθέτει το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.
Όπως μεταδίδει το Blοomberg το να είναι κανείς single αυτό κοστίζει στην τσέπη του. Μάλιστα τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι το 40% των Αμερικανών πολιτών ηλικίας 25 έως 54 ετών ζούσαν το 2019 χωρίς σύζυγο/ σύντροφο. Το ποσοστό αυτό έχει αυξηθεί σημαντικά από το 1990 καθώς το ποσοστό των Αμερικανών πολιτών που δεν είχε σύντροφο ήταν αρχικά 29%. Έκτοτε, τα εισοδήματα των singles έχουν μειωθεί σε σχέση με εκείνους που έχουν συντρόφους.
Αξιοσημείωτο είναι δε ότι οι ενήλικοι χωρίς σύντροφο έχουν κατά μέσο όρο χαμηλότερα εισοδήματα από τους ενήλικους που έχουν σύντροφο ενώ είναι λιγότερο πιθανό να είναι οικονομικά ανεξάρτητοι . “Αυτοί έχουν επίσης χαμηλότερο μορφωτικό επίπεδο και είναι πιο πιθανό να ζουν μαζί με τους γονείς τους”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην έρευνα και παραθέτει τα εισοδήματα των ανύπαντρων ανδρών και των γυναικών του 2019. Αναλυτικά:
Τα εισοδήματα των single ανδρών ήταν 35.600 δολάρια το 2019 έναντι 57.000 δολαρίων που ήταν για τους δεσμευμένους άνδρες. Το χάσμα στα εισοδήματα των γυναικών μεταξύ single και των δεσμευμένων ήταν 32.000 δολάρια έναντι 40.000 δολαρίων .

Επίσης η ίδια έρευνα αναφέρει τα ποσοστά δεσμευμένων ανδρών και των single αλλά και των γυναικών που εργάζονταν το 2019 .Όπως επισημαίνεται το 2019 εργάζονταν περίπου το 73% των single ανδρών ,ενώ εργάζονταν μόλις το 91% των δεσμευμένων ανδρών. Δεν ισχύει το ίδιο για τις γυναίκες. Δηλαδή το 2019 εργάστηκε το 77% των single γυναικών ενώ το ποσοστό των δεσμευμένων γυναικών που εργάστηκε ήταν μόλις 74% .
Σύμφωνα με την έρευνα “Pew Research Center” τα εισοδήματα για τους αδέσμευτούς άνδρες έχουν επιδεινωθεί από το 1990, ενώ τα εισοδήματα για τις δεσμευμένες γυναίκες έχουν βελτιωθεί.



Πηγή: Bloomberg

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.