Quantcast
Politico: Οι Έλληνες επιλέγουν το δηλητήριό τους - enikonomia.gr
share

Politico: Οι Έλληνες επιλέγουν το δηλητήριό τους

δημοσιεύτηκε:

Ενώ οι ταλαίπωροι από την κρίση Έλληνες προσέρχονται στις κάλπες για μια εκλογική διαδικασία που πολλοί χαρακτηρίζουν άσκοπη, η ερώτηση-κλειδί δεν είναι ποιος θα κερδίσει, αλλά εάν η επόμενη κυβέρνηση θα μείνει στην εξουσία αρκετά ώστε να επιδιορθώσει τη διαλυμένη οικονομίακαι να αποδεσμεύσει τα κρίσιμα κεφάλαια της διάσωσης, γράφει σε σημερινό δημοσίευμά της η ιστοσελίδα Politico.

Όπως σημειώνεται ακόμη, η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζεται στη νέα κυβέρνηση να μείνει πιστή στους όρους της τελευταίας διάσωσης. Ωστόσο, αποδεχόμενη το ευρέως μη δημοφιλές πρόγραμμα, δεν έχει κάνει τίποτα για να τερματίσει τη συνεχώς αυξανόμενη πολιτική αστάθεια της χώρας. Σε μια χώρα όπου οι εκλογές διεξάγονταν κάθε 3 με 4 χρόνια, η σημερινή εκλογική αναμέτρηση είναι η τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια.

«Αν η επόμενη κυβέρνηση αποδεχτεί τόσο βραχύβια όσο οι προηγούμενες, οι προοπτικές για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ είναι αμυδρές», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: «Παρόλα αυτά, η συναινετική άποψη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις πρωτεύουσες της Ευρώπης, είναι ότι οι σημερινές εκλογές είναι σε μεγάλο βαθμό άνευ νοήματος. Όποια συμμαχία κι αν προκύψει, υποστηρίζει η άποψη αυτή, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το εφαρμόσει τους όρους της διάσωσης».

«Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει, γράφει ο συντάκτης, η προοπτική για τις μεταρρυθμίσεις θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κόμμα με το οποίο θα συμμαχήσει – ο Τσίπρας έχει απορρίψει τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ συμμαχήσει με κάποιο φιλοευρωπαϊκό κόμμα, οι πιθανότητες εφαρμογής του μνημονίου είναι περισσότερες, απ’ ό,τι αν συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εθνικιστές Ανεξάρτητους Έλληνες, αναφέρουν αναλυτές», σύμφωνα με την ιστοσελίδα.

Αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει από τη Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει το Politico, το πρόγραμμα διάσωσης μπορεί να βρεθεί σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Παρόλο που η Νέα Δημοκρατία έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τη συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ ίσως αποφασίσει να την πολεμήσει από τη θέση της αντιπολίτευσης.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.