Quantcast
Politico: Οι Έλληνες συγχωρούν τον Τσίπρα και το σχέδιό του για το νέο πρόγραμμα - enikonomia.gr
share

Politico: Οι Έλληνες συγχωρούν τον Τσίπρα και το σχέδιό του για το νέο πρόγραμμα

δημοσιεύτηκε:

Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών και η νίκη του Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα απασχολούν ευρέως τον εξειδικευμένο στα ευρωπαϊκά θέματα ηλεκτρονικό Τύπο.

«Οι Έλληνες συγχωρούν τον Τσίπρα και το σχέδιό του για το νέο πρόγραμμα», γράφει το Politico το οποίο σχολιάζει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας μπορούν να αισθάνονται ανακούφιση από το αποτέλεσμα των χθεσινών εκλογών στην Ελλάδα, καθώς η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη νέα κυβέρνηση τη δυνατότητα να προωθήσει το μακρύ κατάλογο των μεταρρυθμίσεων, στον οποίο περιλαμβάνονται ορισμένες «δύσκολες», όπως αυτές που αφορούν στην αγορά εργασίας και τις συντάξεις. Επισημαίνεται ακόμη ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δράσει με ταχύ ρυθμό, καθώς έχει περιθώριο μόνο μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου για να προωθήσει τα περισσότερα από τα μέτρα που περιλαμβάνει το τρίτο πρόγραμμα.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι το αποτέλεσμα σηματοδοτεί την επιθυμία του ελληνικού εκλογικού σώματος για σταθερότητα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει ότι οι ψηφοφόροι ανησυχούν περισσότερο για τις προοπτικές επανόδου της ΝΔ στην εξουσία, σημειώνει, τέλος, το δημοσίευμα, αναφέροντας ότι πολλοί Έλληνες κατηγορούν ευθέως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρίση στην Ελλάδα και το συνδέουν με διαφθορά και πελατειακές σχέσεις. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ -σημειώνεται-, παρά τις ελλείψεις, εξακολουθεί να θεωρείται ως κόμμα με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο.

«Η μη αναστρέψιμη πτώση του Αλέξη Τσίπρα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στον EUOSERVER που αναφέρει ότι στην πραγματικότητα, ο μεγάλος χαμένος των εκλογών δεν είναι άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, υπό την έννοια ότι καλείται να εφαρμόσει ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόγραμμα, αποτέλεσμα της -αναπόφευκτης- υποχώρησής του στις πιέσεις των δανειστών της χώρας.

Η κληρονομιά της κυβέρνησής του είναι δύσκολη, σχολιάζει ο αρθρογράφος, καθώς οι κεφαλαιακοί έλεγχοι παραμένουν, δημιουργώντας δυσχέρειες για χιλιάδες μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις. Οι δείκτες της οικονομίας είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση σε σχέση με πριν από οκτώ μήνες, ενώ το σχέδιο διάσωσης που υπεγράφη από τον Αλ. Τσίπρα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα λιτότητας -μια μέθοδος καταδικασμένη να μην λειτουργεί, όπως υποστηρίζουν και οι περισσότεροι οικονομολόγοι. Το αποτέλεσμα είναι μια τεράστια αμηχανία για το ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει ο αρθρογράφος.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.