Quantcast
Πούτιν: Περιμένει επιβεβαίωση για την παρουσία Τσίπρα στο World Economic Forum - enikonomia.gr
share

Πούτιν: Περιμένει επιβεβαίωση για την παρουσία Τσίπρα στο World Economic Forum

δημοσιεύτηκε:

Την επιβεβαίωση της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα στο World Economic Forum, όπου θα διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου στη Ρωσία, αναμένει η ρωσική κυβέρνηση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ρωσική προεδρία, «θα είμαστε ευτυχείς να δούμε Έλληνες εκπροσώπους και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης».

«Προς το παρόν δεν υπάρχει τελική επιβεβαίωση. Μόλις η ελληνική πλευρά το επιβεβαιώσει οριστικά, θα μπορούμε να βασισθούμε σε κάτι» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως χθες, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπο της νέας αναπτυξιακής τράπεζας που δημιουργούν οι χώρες BRICS Σεργκέι Στορτσακ.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, επιβεβαιώθηκε ότι η Ρωσία κάλεσε την Ελλάδα να γίνει το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Ρώσο αξιωματούχο για το κάλεσμα, εκφράζοντάς του, παράλληλα, τη θετική του έκπληξη για την πρόσκληση να γίνει τη Ελλάδα το 6ο μέλος στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Όπως προσθέτουν, ο Αλ. Τσίπρας εξέφρασε στον Ρώσο υφυπουργό Οικονομικών το ενδιαφέρον της Ελλάδος και τη δέσμευση να εξετάσει διεξοδικά την πρόταση την οποία και θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά με τους ηγέτες, των κρατών των BRICS, στην Αγία Πετρούπολη, την οποία θα επισκεφτεί ο πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ που διοργανώνεται 18 με 20 Ιουνίου.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.