Quantcast
Προειδοποίηση του υπουργού Ενέργειας του Κατάρ στην Ευρώπη: «Τα χειρότερα έρχονται» - enikonomia.gr
share

Προειδοποίηση του υπουργού Ενέργειας του Κατάρ στην Ευρώπη: «Τα χειρότερα έρχονται»

δημοσιεύτηκε:

“Τα χειρότερα έρχονται” όσον αφορά στις ελλείψεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ευρώπη, όπως προειδοποίησε ο υπουργός Ενέργειας του Κατάρ.

Ωστόσο υποστήριξε πως μπόρεσαν να  αποφευχθούν οι πιο σημαντικές δυσχέρειες τους τελευταίους μήνες  λόγω του θερμού χειμώνα.

«Πιστεύω πως θα έρθουν τα χειρότερα εάν η οικονομία αρχίσει να υπερθερμαίνεται το 2024 λόγω ενός φυσιολογικού χειμώνα» είπε ο Σαάντ Αλ-Καάμπι κατά τη  διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ που διοργανώθηκε από το Bloomberg στην Ντόχα. “Εκτιμώ πως  η Ευρώπη «δαιμονοποιεί» τον τομέα των υδρογονανθράκων” πρόσθεσε ο ίδιος.

“Θα κάνω τους κερδοσκόπους να πονέσουν” – Όσα είπε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας

Στο ίδιο συνέδριο, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν δήλωσε σήμερα πως θα κάνει τους κερδοσκόπους «να πονέσουν» και τους είπε «να προσέχουν»  πριν την έναρξη της προγραμματισμένης Συνόδου  του ΟΠΕΚ+ κατά την οποία θα ληφθούν αποφάσεις για τη μελλοντική πετρελαϊκή πολιτική.

«Τους κερδοσκόπους, όπως και σε οποιαδήποτε άλλη αγορά είναι εκεί για να μείνουν, εξακολουθώ να τους συμβουλεύω ότι θα πονέσουν, πόνεσαν τον Απρίλιο, δεν είμαι υποχρεωμένος να τους δείξω τα χαρτιά μου, δεν παίζω πόκερ…  αλλά τους λέω απλώς  να προσέχουν», δήλωσε ο Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν στο Οικονομικό Φόρουμ του Κατάρ.

Η μεγαλύτερη χώρα εξαγωγός πετρελαίου στον κόσμο, η Σαουδική Αραβία και άλλοι παραγωγοί του ΟΠΕΚ+ ανακοίνωσαν αιφνιδιαστικά μειώσεις της παραγωγής τον Απρίλιο. Αυτοί αύξησαν τις τιμές που είχαν σημειώσει πτώση εξαιτίας ανησυχιών ότι μια τραπεζική κρίση θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στη ζήτηση.

Τα κράτη- μέλη του ΟΠΕΚ+ θα  συνεδριάσουν στις 4 Ιουνίου στη Βιέννη για να αποφασίσουν την πορεία δράσης τους.

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.