Quantcast
Προσεκτική νομισματική πολιτική ζητούν οι ηγέτες της Συνόδου G20 - enikonomia.gr
share

Προσεκτική νομισματική πολιτική ζητούν οι ηγέτες της Συνόδου G20

δημοσιεύτηκε:

Η νομισματική πολιτική ανά την υφήλιο θα πρέπει να είναι προσεκτική, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο φυγής κεφαλαίων από ορισμένες οικονομίες, όπως υποστηρίζει στο προσχέδιο της ανακοίνωσής του το G20.

Ταυτόχρονα, όμως, οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες του G20 δίνουν «άδεια» στη Fed να καθορίσει μόνη της την νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, αν και οι συμμετέχοντες στη σύνοδο του G20 στην Άγκυρα που προέρχονται από τις αναδυόμενες αγορές, εξέφρασαν έντονες ανησυχίες για τη μελλοντική πολιτική της τράπεζας και για την επικείμενη αύξηση επιτοκίων.

«Με δεδομένη τη βελτίωση της παγκόσμιας οικονομίας είναι εμφανές ότι θα υπάρξει πιο σφιχτή νομισματική πολιτική σε ορισμένες ανεπτυγμένες οικονομίες. Θα παρακολουθούμε αυτές τις κινήσεις και θα φροντίζουμε να δημοσιοποιούμε τις κινήσεις μας προκειμένου να περιοριστούν οι όποιες παράπλευρες συνέπειες», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο προσχέδιο ανακοίνωσης του G20, μέρος του οποίου δημοσιεύει το Reuters.

Ταυτόχρονα στο προσχέδιο γίνεται σαφής αναφορά και στην απόφαση της Κίνας να υποτιμήσει το γουάν, με το G20 να επαναλαμβάνει – τη θεωρητική, πάντως, όπως αποδεικνύεται – τη δέσμευσή του να υπάρχει «ευελιξία στις αγορές συναλλάγματος και να αποφεύγεται η ύπαρξη υποτιμήσεων και οικονομικού προστατευτισμού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.