Quantcast
Ρέντσι: Η εποχή που οι Βρυξέλλες ήλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο τελείωσε - enikonomia.gr
share

Ρέντσι: Η εποχή που οι Βρυξέλλες ήλεγχαν την Ιταλία με τηλεχειριστήριο τελείωσε

δημοσιεύτηκε:

Με συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Τg5, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι απάντησε και προσωπικά στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για την Ιταλία.

«Η Ιταλία αξίζει σεβασμό» δήλωσε ο Ρέντσι, κατά τον οποίο η σύγκρουση με την Κομισιόν «δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στα δημοσιονομικά της χώρας».

«Η εποχή κατά την οποία οι Βρυξέλλες ελέγχανε την Ιταλία με τηλεχειριστήριο τελείωσε», πρόσθεσε ο Ρέντσι, όπως επίσης «τελείωσε και η περίοδος κατά την οποία η Ιταλία παρουσιαζόταν στις Βρυξέλλες με το καπέλο του επαίτη στο χέρι».

Ο Ματέο Ρέντσι αναγνώρισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «την ευελιξία την εισήγαγαν οι Βρυξέλλες» αλλά «μόνο όταν η Ιταλία τη ζήτησε με πολύ επίμονο τρόπο».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης θεωρεί ότι «χρειάζεται μια οικονομική πολιτική η οποία να νοιάζεται λίγο περισσότερο για όσους δεν έχουν δουλειά και λίγο λιγότερο για την λιτότητα και τους αυστηρούς κανόνες του προϋπολογισμού».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.