Quantcast
Reuters: Η Ελλάδα «ξεμένει» από χρήματα στις 20 Απριλίου - enikonomia.gr
share

Reuters: Η Ελλάδα «ξεμένει» από χρήματα στις 20 Απριλίου

δημοσιεύτηκε:

Σύμφωνα με το Reuters η Ελλάδα θα ξεμείνει από χρήματα την 20ή Απριλίου αν δε λάβει περαιτέρω δανεισμό από τους πιστωτές της ενώ πηγή που γνωρίζει καλά τα ελληνικά δημοσιονομικά της Ελλάδας υποστηρίζει πως «Αν και θα είναι δύσκολο, η χώρα μπορεί να τα βγάλει πέρα περίπου έως τις 20 Απριλίου και αυτό δανειζόμενη από δημόσιους οργανισμούς».

Η πηγή αυτή, η οποία σύμφωνα με το πρακτορείο είναι ενήμερη για τα ελληνικά δημοσιονομικά, ανέφερε ότι «παρότι θα είναι δύσκολο, η χώρα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς βοήθεια μέχρι περίπου την 20ή Απριλίου, αξιοποιώντας τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό από κρατικούς φορείς» που αγοράζουν έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Αθήνα ελπίζει ότι εάν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης εγκρίνουν τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που προτείνει, θα καταστεί δυνατή η επιστροφή στην Ελλάδα ενός ποσού ύψους 1,9 δισ. ευρώ, δηλαδή των κερδών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από τις αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων.

Ακόμη η ελληνική κυβέρνηση αναμένει να της επιστραφεί ένα ποσό περίπου 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, πάντοτε κατά την ίδια πηγή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.