Quantcast
Rosengren: Φρονιμότερη η στάση αναμονής για την Fed - enikonomia.gr
share

Rosengren: Φρονιμότερη η στάση αναμονής για την Fed

δημοσιεύτηκε:

Ο διοικητής της Boston Federal Reserve και μέλος της εκτελεστικής νομισματικής επιτροπής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών, Eric Rosengren, αναφέρθηκε μιλώντας στο πλαίσιο ετήσιου συνεδρίου Αμερικανών οικονομολόγων για τα επίπεδα του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, αλλά και για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Ο Rosengren επεσήμανε πως τα χαμηλά επίπεδα πληθωρισμού σε όλο τον κόσμο και μόνο οι μικρές αυξήσεις  μισθών και τιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναγκάσουν την Fed να κινηθεί αργά και προσεκτικά σε ό,τι αφορά στον τερματισμό της πολιτικής της ποσοτικής χαλάρωσης. Για ακόμη μία φορά, επανέλαβε την έκκλησή του προς την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα να μην βιαστεί, αλλά να περιμένει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες στην αμερικανική οικονομία πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

«Πιστεύω ότι οι συνεχιζόμενες πολύ χαμηλές μετρήσεις του πληθωρισμού και η αύξηση των μισθών παρέχουν την απαραίτητη αιτιολόγηση για μία στάση αναμονής», είπε ο Rosengren και προσέθεσε: «Μια υπομονετική προσέγγιση είναι το φρόνιμο αυτή τη στιγμή μέχρις ότου δούμε τον πληθωρισμό να πλησιάζει στον στόχο του 2% για τα επόμενα αρκετά χρόνια».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.