Quantcast
Ρωσία: Αποθηκεύει σε υπερδεξαμενόπλοια πετρέλαιο που δεν μπορεί να πουλήσει λόγω των κυρώσεων - enikonomia.gr
share

Ρωσία: Αποθηκεύει σε υπερδεξαμενόπλοια πετρέλαιο που δεν μπορεί να πουλήσει λόγω των κυρώσεων

δημοσιεύτηκε:

Τουλάχιστον δώδεκα δεξαμενόπλοια φορτωμένα με 10 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου από την Ρωσία ποιότητας Sokol έχουν αποκλειστεί στα ανοικτά των ακτών της Νότιας Κορέας εδώ και εβδομάδες, εξαιτίας κυρώσεων και ζητημάτων πληρωμών που θέτουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Οι δυσκολίες στην πώληση του Sokol αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Μόσχα από τότε που η Δύση της επέβαλε κυρώσεις και μια από τις πιο σοβαρές διαταραχές στις εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου τα τελευταία δύο χρόνια.

Η Ουάσιγκτον έχει δηλώσει ότι θέλει τις κυρώσεις για να μειώσει τα έσοδα του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της πολεμικής του μηχανής στην Ουκρανία, αλλά χωρίς να διαταράξει τις ροές ρωσικής ενέργειας στις παγκόσμιες αγορές. Πέρυσι, οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε πολλά πλοία και εταιρείες που εμπλέκονται στη μεταφορά Sokol.

Σύμφωνα με το Reuters από την Παρασκευή, 14 πλοία φορτωμένα με Sokol είχαν κολλήσει γύρω από το λιμάνι Yosu της Νότιας Κορέας, συμπεριλαμβανομένων 11 πλοίων Aframax και τριών πολύ μεγάλων πλοίων αργού (VLCCs).

Στην ουσία, τα υπερδεξαμενόπλοια (VLCCs) La Balena, Nireta και Nellis με περίπου 3,2 εκατομμύρια βαρέλια (430.000 μετρικούς τόνους), επί του παρόντος κοντά στο Yosu της Νότιας Κορέας, λειτουργούν ως πλωτός χώρος αποθήκευσης για τη ρωσική κατηγορία πετρελαίου, ανέφεραν πηγές του Reuters.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.