Quantcast
Σε εξωτικό παράδεισο "κρύβεται" ο συνιδρυτής της Google - enikonomia.gr
share

Σε εξωτικό παράδεισο “κρύβεται” ο συνιδρυτής της Google

δημοσιεύτηκε:

Ο μυστικοπαθής συνιδρυτής της Google, Λάρι Πέιτζ, φέρεται να πέρασε το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα της πανδημίας στα τροπικά νησιά Φίτζι, εισερχόμενος στη χώρα μέσω ενός συστήματος που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους εξαιρετικά πλούσιους να παρακάμπτουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που είχε επιβάλει ο COVID-19.

Ο δισεκατομμυριούχος, που αποζητάει τη μοναξιά του, φέρεται να παρέμεινε περισσότερο στο νησί Ταβαρούα, που βρίσκεται στα δυτικά από το κεντρικό νησί των Φίτζι, όπως δήλωσαν στον Insider δύο άνθρωποι που τον είδαν εκεί τον περασμένο χρόνο. Πηγή είπε στον Insider ότι ο Πέιτζ εθεάθη στο νερό γύρω από κάποια νησιά μαζί με τη σύζυγό του Λουσίντα Σοάουθγουορθ, πάνω σε υδροπτέρυγο, τύπος σέρφινγκ όπου η σανίδα ίπταται πάνω από το νερό. “Είναι πολύ καλός σ’ αυτό” είπε η πηγή. Το υδροπτέρυγο είναι πολύ δημοφιλές σε μεγιστάνες της τεχνολογίας, ενώ συχνά έχουμε δει τον ιδρυτή του Facebook να εξασκεί το άθλημα. Σύμφωνα με τον Insider, ο Πέιτζ βρέθηκε και στο μικρότερο νησί Ναμότου και διατυπώνονται εικασίες ανάμεσα στους ντόπιους ότι αγόρασε αυτό το νησί ή κάποιο άλλο στο αρχιπέλαγος.

Είναι ασαφές πότε έφτασε αρχικά στα Φίτζι ο Πέιτζ αλλά φέρεται να ήταν εκεί νωρίς πέρυσι το καλοκαίρι και να έχει επιστρέψει τουλάχιστον μία φορά από τότε, είπε η πηγή. Τα Φίτζι έκλεισαν τα σύνορά τους στη διάρκεια της πανδημίας, αλλά μέσω της πρωτοβουλίας Blue Lane, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών τζετ και σουπερτζέτ μπορούν να εισέλθουν στη χώρα με ελάχιστους περιορισμούς, Ο Πέιτζ, που είναι ο έκτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, μπήκε στη χώρα μέσω του συστήματος “”Blue Lane” μετέδωσε ο Insider, επικαλούμενος δύο πηγές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα μαζί του έφερε την οικογένειά του και έναν συνοδό και πέρασε μία μεγάλη χρονική περίοδο στη χώρα στη διάρκεια της πανδημίας, τόνισε η μία πηγή που είχε επαφές με τον δισεκατομμυριούχο, ενώ οι Αρχές των Φίτζι τον βοήθησαν ώστε να διατηρήσει μυστική την παρουσία του στα νησιά.

Στις 19 Ιουνίου, καθώς τα Φίτζι ήταν αντιμέτωπα με δεύτερο κύμα κορονοϊού, η ραδιοτηλεοπτική υπηρεσία των Φίτζι (Broadcasting Company News) μετέδωσε ότι ο Πέιτζ είχε κάνει δωρεά ιατρικές προμήθειες στη χώραμέσω του ιδιωτικού του τζετ, αλλά λίγες ημέρες μετά η ιστορία αυτή διαγράφηκε καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας ζήτησαν από το δίκτυο να κατεβάσει το άρθρο λέγοντας πως η πληροφορία δεν έπρεπε να δημοσιοποιηθεί, όπως έγραψε ο Insider, επικαλούμενος πηγή προσκείμενη στο ζήτημα. Παρά το γεγονός ότι ο Πέιτζ είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ο Πέιτζ αποφεύγει τη δημόσια προβολή από τότε που ο ίδιος και ο συνιδρυτής Σεργκέι Μπριν αποχώρησαν από την Google και την αποχώρησε από τη μητρική Alphabet το 2019, αλλά τόσο ο ίδιος ο Πέιτζ όσο και ο Μπριν παραμένουν στο συμβούλιο της Alphabet.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.