Quantcast
Siemens: Κανένα αίτημα για τεχνική υποστήριξη στον Nord Stream 1 - enikonomia.gr
share

Siemens: Κανένα αίτημα για τεχνική υποστήριξη στον Nord Stream 1

δημοσιεύτηκε:

Η Siemens Energy δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα παροχής τεχνικής υποστήριξης από τη ρωσική Gazprom και από χθες στις 23:00 ώρα Ελλάδος δεν έχει λάβει μέρος σε εργασίες συντήρησης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

“Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε τονίσει αρκετές φορές ότι υπάρχουν αρκετές πρόσθετες τουρμπίνες διαθέσιμες στον σταθμό συμπίεσης Πορτόβαγια, προκειμένου να λειτουργεί ο αγωγός Nord Stream 1” δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Siemens Energy.

Νωρίτερα σήμερα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι η Siemens Energy ήταν έτοιμη να βοηθήσει στην επισκευή του εξοπλισμού που παρουσίασε βλάβη για τον αγωγό, ενώ -σύμφωνα με την Gazprom- δεν ήταν πουθενά διαθέσιμη η τεχνική υποστήριξη από την πλευρά της Siemens Energy.

“Τέτοιες διαρροές σφραγίζονται επί τόπου”

Είχαν προηγηθεί κι άλλες ανακοινώσεις των δύο εταιριών με αφορμή τον Nord Stream 1.

Η εταιρία Siemens Energy υποστήριξε πως η διαρροή λαδιού μηχανής που, σύμφωνα με την Gazprom, εντοπίστηκε στην τελευταία εν λειτουργία τουρμπίνα του σταθμού συμπίεσης στην Πορτοβάγια δεν συνιστά τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1.

“Τέτοιες διαρροές δεν επηρεάζουν συνήθως τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και μπορούν να σφραγιστούν επί τόπου. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης” ανέφερε η γερμανική εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι ο αγωγός θα παραμείνει κλειστός επ’ αόριστον αν και οι ροές ήταν προγραμματισμένο να ξαναρχίσουν τα ξημερώματα του Σαββάτου.

“Στο παρελθόν, επίσης, τέτοιου είδους διαρροές δεν οδήγησαν σε διακοπή της λειτουργίας. Στη Siemens Energy δεν έχουν ανατεθεί προς το παρόν εργασίες συντήρησης, όμως είμαστε σε αναμονή”, πρόσθεσε η εταιρεία.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.