Quantcast
Γερουσιαστής ζητά να ερευνηθούν οι πτωχεύσεις των τραπεζών SVB και Signature Bank - enikonomia.gr
share

Γερουσιαστής ζητά να ερευνηθούν οι πτωχεύσεις των τραπεζών SVB και Signature Bank

δημοσιεύτηκε:

Nα ερευνηθούν οι πτωχεύσεις των τραπεζών Silicon Valley Bank (SVB) και Signature Bank ζήτησε η Αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν που ασκεί πιέσεις για να υπάρξει πιο αυστηρό πλαίσιο για τις τράπεζες.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal και επισημαίνει πως  η Γουόρεν έστειλε σήμερα επιστολή στους γενικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, στην Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και στην Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν τη διαχείριση και την εποπτεία των εν λόγω τραπεζών πριν από την κατάρρευσή τους αυτό το μήνα.

Η γερουσιαστής αναφέρει πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να ανακοινωθούν εντός 30 ημερών, προσθέτει η εφημερίδα.

«Οι διευθυντές των τραπεζών αυτών που ανέλαβαν το ρίσκο αυτό χωρίς να είναι απαραίτητο να γίνει ή γιατί δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν απολύτως τις προβλέψιμες απειλές θα πρέπει να λογοδοτήσουν γι’ αυτές τις πτωχεύσεις. Όμως αυτή η κακοδιαχείριση επιτράπηκε να συμβεί εξαιτίας μιας σειράς παραλείψεων από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές», αναφέρει η Γουόρεν στην επιστολή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.